Speltips, Nice – Marseille 23/1: Krossade senaste, revansch på hemmaplan?

Emil Jakobsson Publicerat: 23 januari 2015

Nice - Marseille 23 januari 2015Nice torskade med hela 4-0 borta mot Marseille i augusti. Under fredagen hoppas de på revansch hemma på nybyggda Allianz Riviera. 

Nice knep en fin skalp förra helgen när de slog Bordeaux på bortaplan med 1-2. Värt att notera är att Bordeaux bara hade en ynka förlust på de 14 senaste hemmamatcherna innan matchen mot Nice och den torsken var mot serieledande Lyon. Segern var Nices andra raka, de slog Lorient med 3-1 i deras senaste hemmamatch den 10 januari.

Ser vi över deras fem senaste hemmamatcher har de en seger, två oavgjorda och två förluster.

Nice har dessutom spelat väldigt bra mot just Marseille. Innan storförlusten på bortaplan tidigare under säsongen hade de tre raka segrar mot Marseille. På hemmaplan har de två segrar, en oavgjord och en förlust på de fyra senaste matcherna mot Marseille.

Inte vunnit på bortaplan sedan oktober

Marseille toppade Ligue 1 i december men förlorade tre av fyra matcher och tappade serieledningen till Lyon. De vann visserligen med 2-1 mot Guingamp nu senast men det var på hemmaplan. Deras spel på bortaplan har varit bedrövligt den senaste tiden. Senaste segern på bortaplan kom den 4 oktober, sedan dess har de sex förluster och en oavgjord.

Båda lagen har spelar som deltar i Afrikanska mästerskapen men Marseille drabbas nog hårdast då André Ayew och Nicolas N’Koulou är väldigt bra spelare. Dessutom har de både Benjamin Mendy och Rod Fanni avstängda och Abdelaziz Barrada är skadad.

Vårt speltips för kvällen blir Nice +0,5 mål vilket betyder att vi vinner pengar både om Nice lyckas vinna matchen samt om det blir oavgjort. Vi baserar vårt spel bland annat på Nice fina historik mot just Marseille, gästernas otroligt svaga spel på bortplan och det faktum att de saknar några viktiga pjäser.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Nice 3,4 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,3 williamhill logo 1 000 kr
Marseille 2,25 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,8 titanbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,08 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Nice +0,5 mål
Odds: 1,7 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 23/1 kl 20:30
TV:  tvfyrasport logobet365tv logo Regler och villkor gäller.tv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Thomas Mäkitalo