Speltips, Nice – Monaco 20/2: Fysiskt Derby de la Côte d’Azur?

Spelbloggare Publicerat: 20 februari 2015

monaco nice 20/2Fredagen bjuder på ovanligt många härliga fotbollsmatcher runtom i Europa. En av av dem är mellan Nice och Monaci, Derby de la Côte d’Azur.

I september utspelades den senaste matchen dessa två emellan, Nice vann med 1-0 på Stade Louis och bröt sålunda en streak på tre raka derbyförluster. Historiskt är det knapp fördel för Monaco som vunnit 12 mot Nices 11, sju har slutat oavgjort.

Monaco är häck i häl på Saint-Ètienne i kampen om fjärde- och den sista Europaplatsen. En pinne skiljer upp, men med en match mindre spelad. Vinst här och de byter plats i tabellen, kryss räcker däremot inte då Ètiennes målskillnad är marginellt bättre.

Bara för tre dagar sedan besegrades Rennes med 3-1 i Franska cupen, men formen pekar alltjämt lite nedåt. 2-1-2 har man på de fem senaste matcherna – innan dess 11 raka utan förlust, tio vinster och ett kryss.

Nice är i mittenskiktet, utan direkt praktisk chans att nå upp till Europaplatserna eller riskera trilla ur serien. Ska i alla fall extremt mycket till för att någotdera ska hända. Man har tre raka 0-0-matcher och nu är dessutom anfallaren Eric Bauthéac avstängd. Underspelet (2,5) skulle kunna vara nära till hands, men det betalar bara 1,50 och undviks.

Låg kortlina

Fysisk kamp tror jag att vi kan räkna med. Mycket känslor inblandade i ett derby och i det senaste skickades hela sex ostskivor ut ur domarens ficka. Dessutom är båda lagen två av de vars matcher är mest kortglada i Ligue 1 och de snittar bådas 3,6 varningar per match.

Matchens huvuddomare är Benoit Bastien och i hans fyra senaste matcher har han delat ut sammanlagt 13 gula, två röda kort. Han sticker inte direkt ut, men är inte lika tolerant som en del andra franska domare.

Gula kortlinan står på 3,5 hos Nordicbet och överspelet betalar acceptabla 1,85x. Synas och i övrigt får vi hoppas på ett sevärt och fysiskt derby.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Nice 3,25 titanbet logo 1 000 kr
Oavgjort 3,15 unibet logo 1 200 kr
Monaco 2,50 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,50 betway logo 500 kr
Över 2,5 mål 2,63 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 3,5 gula kort
Odds:  (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus + 500 kr gratisspel)
Spelstopp: Fredag 20:30, 20/2
TV:  Visas tyvärr inte på svensk TV. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson