Speltips, Nice – Monaco 8/8: Tätt derby att vänta?

Spelbloggare Publicerat: 8 augusti 2015

Vi bjuds på mer underhållning från Ligue 1. Det handlar om Derby de la Côte d’Azur och det är Nice som tar emot Monaco på Allianz Riviera – och vi tror att ena sidan kan få det svårt att hamna i målprotokollet.

Mitten mot toppen? Jo, så blir det med all sannolikhet även detta spelår. Nice har en på sin höjd medioker trupp i Ligue 1-mått mätt och hamnade på en anonym elfteplats senast – den placeringen ska man absolut kunna förbättra, men det är i mittenskiktet man hör hemma. Truppen är inte märkbart förstärkt.

Monaco, däremot; de hör hemma i toppen, även om man inte ska ha spelarresurserna att kunna utmana Paris Saint-Germain, som förmodligen får höja pokalen även detta spelår. Tror att vi kommer få se ett liknande Monaco från i fjol; ett defensivt starkt och stabilt. Framåt finns det kvalité, men ja, det är främst defensiven som sticker ut från seriekonkurrenterna.

Klar inbördesfördel Monaco

Detta är allt annat än det hetaste derbyt i den franska klubbfotbollen, men alltjämt just ett derby – vilket innebär att det tenderar att vara mer fysiskt, smälla mer och kanske lite mindre välspelat än annars – precis så som det sett ut i de senaste årens inbördesmöten. Max ett mål har det blivit i alla de fyra senaste och Monaco vunnit alla de tre senaste identiska matcherna.

Värderar fortfarande Monaco som numret större än Nice. Försäsongen lovar också mycket, i alla fall efter de tre första matcher. I CL-kvalrundan mot Young Boys vann man med 7-1 över två möten – ett motstånd med sina främsta kvalitéer i offensiven. Starkt att hålla nollan i ena och bara släppa in ett mål.

Monaco är helt skadebefriade och Nices frånvarosituation ser också bra ut.

Med risk att det blir lite tjatigt, men just det med – premiärerna. De blir ju ofta rätt avslagna bataljer och med derbynerven, då kan blir det säkert ännu tajtare. Underspelen över hela matchen betalar dock inte speciellt bra och istället spelas Nice under 0,5 mål till 2,28x hos Betsson.

Speltips:

Speltips: Nice under 0,5 mål
Odds: 2,28 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, lördag 8/8
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo tv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Nice 4,00 williamhill logo
Oavgjort 3,26 betsafe logo
Monaco 2,10 betsson logo
Över 2,5 mål 2,50 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,60 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: