Speltips Nigeria – Egypten 11/1: Stormöte

Martin Efvergren Publicerat: 11 januari 2022

Stornationerna Nigeria och Egypten drabbar samman redan i den första gruppspelsmatchen i de afrikanska mästerskapen. Matchen spelas tisdagen den 11 januari 2022 med avspark kl 17:00.

Nigeria – Egypten

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sett till landets storlek, ekonomiska förutsättningar och utbud av spelare har Nigerias landslag inte levt upp till sin fulla potential de senaste åren. Man tillhör inte de fem främsta favoriterna att vinna de afrikanska mästerskapen 2021 i Kamerun, men om pusselbitarna faller på plats så har man definitivt möjlighet att gå hela vägen.

Nigeria lyckades i höstas säkra gruppsegern i sin VM-kvalgrupp. Man vann gruppen med två poängs marginal till tvåan Kap Verde-öarna. Den senaste matchen man spelade var mot just Kap Verde-öarna i november, en match som slutade 1-1.

Nu ställs man alltså mot ett Egypten som också de vann sin grupp i VM-kvalet, men i mer överlägsen stil. Man gick obesegrade genom gruppspelets sex matcher och vann gruppen med sju poängs marginal ner till tvåan Gabon.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Egypten

Med Mo Salah i spetsen kommer Egypten med de afrikanska mästerskapens största stjärna och kanske världens just nu bästa fotbollsspelare. Det gör dem förstås till en kandidat att vinna hela turneringen. Hos spelbolagen är man dock ”bara” den femte främsta favoriten.

Egypten har även ett välkänt namn på tränarbänken sedan september månad. Då tog nämligen portugisen Carlos Queiroz över som förbundskapten. Han har nu precis lett laget i Arab Cup som spelades i december. Där tog sig Egypten till semifinal i vilken man förlorade med 1-0 mot Tunisien.

Även Nigeria kommer till de afrikanska mästerskapen med en nygammal förbundskapten i Augustine Eguavoen. Han tillträdde så sent som förra månaden.

Nu har vi alltså att göra med en match mellan två lag som får gälla som outsiders till att kunna gå hela vägen. Potentialen finns definitivt. Förutsättningarna inför den här premiärmatchen är också jämna. Hos spelbolagen gäller emellertid Egypten som knappa favoriter. Att Egypten vinner ger omkring 2.75 medan Nigeria står i cirka 3.00.

En premiärmatch är alltid lite oviss, men i min bok är det fördel Egypten här. Nigeria kommer med en ny förbundskapten som inte fått några tävlingsmatcher att sätta sin spelidé. På så vis lär
Queiroz Egypten ha en fördel av att man spelade en turnering strax innan nyår.

På pappret är det jämnt mellan de här lagen, men Egypten har den bättre organisationen och det bör kunna fäll avgörande. Mitt spel blir därför Egypten 0 (asian handicap) till 1.83 gånger pengarna hos Expekt. Det innebar alltså att vi får pengarna tillbaka om det slutar oavgjort.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Egypten 0 (asian)
Odds: 1.83
Bolag: Expekt
Spelstopp:
17:00, tisdag 11 januari 2022
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: