Speltips, Niort – Valenciennes 31/7: Bolagen är lite väl generösa

Simon Pålsson Publicerat: 31 juli 2015

Ligue 2 har premiär med åtta matcher under fredagen. Inför matchen mellan Niort och Valenciennes är spelbolagen lite väl generösa på målmarknaden.

Fotbollssäsongen smyger så sakta igång runt om i Europa. Trots att vi har haft ett par veckor med kval till de båda europeiska turneringarna känns det ännu inte riktigt som att säsongen är igång. I Frankrike återstår det någon vecka innan Ligue 1 har premiär, men andradivisionen ser till att ha sin premiär redan i slutet av juli.

Hela åtta franska andradivisionsmatcher kommer att spelas under fredagen och precis som vanligt finns det en hel del överraskande höga odds under premiäromgången. Det tenderar nämligen att vara så, förmodligen eftersom spelbolagen inte har möjligheten att veta exakt var de olika lagen står. Styrkeförhållandet mellan olika lag är helt enkelt svårbedömt på förhand.

Fördelen med detta är att vi får möjligheten att spela på lite högre odds än vanligt. Inför matchen mellan Chamois Niortais FC och Valenciennes FC har vi hittat ett helt enkelt för högt odds. Det är allmänt känt att främst det sistnämnda laget är ett målrikt lag och även om man tappat en drös spelare inför säsongen finns det fortfarande en tydlig offensiv prägel på laget.

Därtill kommer båda lagen till matchen med målrika försäsongsmatcher i ryggen, där hemmalaget förlorade mot Angers med 3-2 häromveckan.

När oddset hamnat för högt passar vi på

Precis som tidigare nämnts har oddsen i premiäromgångar en tendens att bli något för höga i förhållande till sannolikheten att spelet faktiskt går in. Det går att utnyttja och det är precis vad vi tänkte rekommendera här.

Valenciennes är ett lag med fokus i offensiven och som därför har stora luckor i försvaret. Inför säsongen satsar man hårt på unga spelare och generationsväxlingen som tros ta fart under säsongen kan tänkas bidra till offensiv entusiasm, men också naivitet och bjudande av luckor bakåt. Det starka hemmalaget Niort är inte sena med att utnyttja det.

I skrivande stund ger det raka överspelet, det vill säga över 2,5 mål i matchen, hela 2,30 gånger pengarna hos Expekt. Det är på tok för högt och bör spelas med en slant. Med tanke på att det är premiär och två allt annat än väloljade lag håller vi dock ner insatsen, men hoppas samtidigt på att det är främst i defensiven som lagen ser rostiga ut.

Motsvarande spel satt som en smäck i båda mötena förra säsongen och vi håller helt enkelt tummarna på att så åter blir fallet i den här premiäromgången.

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål i matchen
Odds:  2,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  Expekt (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:00, fredag 31/7
TV:    (TV-tablå)
Stream:   bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chamois Niortais  1,90 mybet logo
Oavgjort  3,35 mybet logo
Valenciennes  4,75 expekt logo
Över 2,5 mål  2,30 expekt logo
Under 2,5 mål  1,67 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: