Speltips, Nishikori – Tsonga 2/6: Fortsätter tennistipsen sitta?

Simon Pålsson Publicerat: 1 juni 2015

Franska Öppna går äntligen in i finalveckan och nu finns det enbart högklassig tennis kvar att njuta av. Första kvartsfinalen går mellan Kei Nishikori och Jo-Wilfried Tsonga vid lunchtid på tisdag.

Franska Öppna går vidare och när finalveckan nu tar fart fortsätter vi att dela med oss av speltips inför de stora matcherna. Hittills har vi prickat rätt på samtliga våra tre spel från turneringen och förhoppningen är att formen sitter i även den här veckan, under vilken vi tänker försöka dela med oss av speltips dagligen.

Efter en vecka fylld av bra tennis har turneringens bästa spelare tagit sig fram till den kritiska finalveckan, där de verkligt stora giganterna ska drabba samman för att göra upp om ännu en tung titel. Det har gått som på räls för i stort sett samtliga av de stora namnen och vi har fått se prov på spel som lovar gott inför tungviktsmötena under den andra veckan av turneringen.

Två av spelarna som tagit sig hela vägen till kvartsfinal är femterankade Kei Nishikori och hemmahoppet Jo-Wilfried Tsonga, som är en av tourens absolut roligaste spelare att följa. Den karismatiske fransmannen har en spelstil som öppnar upp för underhållande matcher och har därutöver ett uppträdande som ofta bidrar till spänning. Det är visserligen både en styrka och en svaghet, men ojämnheten i hans spel ställer ofta till det för Tsonga, som just nu är rankad 15 i världen.

Just detta fick vi se tecken på i åttondelsfinalen mot Thomas Berdych där Tsonga lyckades vinna med 3-1 i set, men där han faktiskt hade chansen att serva hem matchen vid ställning 5-4 (2-0 i set) i det tredje setet. Där och då fick vi se matchens genomklappning och Tsonga tappade sitt eget servegame för att senare förlora setet i tiebreak.

Med ett aktivt hemmastöd och ett spel som i sina bästa stunder kan hota samtliga spelare på touren kan man dock aldrig räkna bort Tsonga, som hittills bara lyckats ta sig till en Grand Slam-final (Australien Open 2008) men som kanske har möjligheten att ta sig till sin andra i år.

Vågar vi tror på en skräll?

Kei Nishikori har också haft en fin resa fram till kvartsfinalen, men japanen har faktiskt haft det ganska behagligt. I sextondelsfinalen slapp han spela då motståndaren lämnade walkover och i åttondelsfinalen blev det tre raka och enkla set mot den 74-rankade ryssen Teimuraz Gabashvili. En minst sagt bekymmerslös resa fram till den första riktiga värdemätaren i form av Jo-Wilfried Tsonga.

Spelbolagen håller japanen som solklar favorit, vilket 4-1 i inbördes möten kan förklara. Intressant är att samtliga matcher varit täta och Nishikori har aldrig lyckat slå Tsonga med mer än ett set. Speciellt mötet i ATP World Tour Masters 2013 sticker ut, där Tsonga vann 6-1 i första set men sen lyckades förlora två raka set i tiebreak och därför förlora med 2-1 i matchen. Ruskigt jämnt, med andra ord.

Vi har en känsla att det kan vara dags för en liten skräll och en bejublad hemmaseger. ComeOn ger i alla fall det fina oddset 4,00 på att fransmannen ska skrälla och ta sig till semifinal, ett odds som faktiskt kan locka till en liten TV-peng för oss som tänker följa matchen.

För vårt huvudspel vill vi dock rikta blickarna mot ett lite annat håll, även fall vi även för detta spel tror på att Tsonga kommer att vara en tuff nöt att knäcka för Nishikori. Inte minst med tanke på statistiken mellan spelarna tror vi på en lång match och tycker oss hittat ett bra spelvärde i över 3,5 set i matchen till 1,67 hos RedBet. Det känns helt enkelt osannolikt att någon av spelarna ska leka hem det här i tre raka set.

Speltips:

Speltips:  Jo Wilfried Tsonga vinna/över 3,5 set i matchen
Odds:  4,00/1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn (3 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tisdag 2/6, tidigast 15:30
TV / Stream:    eurosport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Kei Nishikori  1,32 unibet logo
3-0  2,50 ladbrokes logo
Jo-Wilfried Tsonga  4,00 comeon logo
Över 38,5 game  1,95 comeon logo
Under 38,5 game  1,74 comeon logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: