Speltips, Nordamerika U23 – Ryssland 20/9: Vad har vi lärt oss av premiären?

Simon Pålsson Publicerat: 19 september 2016

Det unga nordamerikanska laget imponerade i sin premiär mot Finland, medan Ryssland nu är i stort behov av revansch efter sin premiärförlust mot Sverige. Det öppnar för en intressant historia i World Cup.

Det är upplagt för en het drabbning natten till tisdag i grupp B, när Nordamerika U23 tar sig an Ryssland i World Cup. Efter förlusten i premiären mot Sverige behöver ryssarna ta sig i kragen och vinna den här matchen, medan Nordamerika U23 har lite mer arbetsro efter 4-1-vinsten mot Finland i sin premiär.

Det här unga nordamerikanska axplocket av NHL-spelare har imponerat stort på många, inte minst i offensiven. Både under ”försäsongen” och i premiären mot Finland visade laget prov på en offensiv kreativitet och målfarlighet. Fyra mål på två perioder mot ett ofta välorganiserat finskt landslag är inte illa.

Förutom en hockeyassist till första målet bidrog Connor McDavid, lagets stora offensiva fixstjärna, inte mindre några poäng i matchen. Där kan vi snacka ett vettigt sparkapital att förlita sig på inför framtida matcher i den här turneringen.

Ryssarna lär öka intensiteten

Trots att Sverige ofta varit en mumsbit för Ryssland i viktiga turneringar blev Tre Kronor för svåra i helgens premiär mellan lagen. En storspelande målvaktsreserv, Jacob Markström, höll siffrorna nere för svensk del och vann egentligen matchen åt sitt lag. Ryssland spelade inte fullt så dåligt som de 59 första mållösa minuterna kanske annars vittnar om.

Men i match nummer två, där en seger står högt i kurs, gäller det att skruva upp intensiteten ett par snäpp. Det är förmodligen offensiven som hamnar i fokus när ledarstaben ska försöka ändra på någonting från premiären, varpå Nordamerika U23 kan tänkas få en hel del ytor att operera i ändå. Den här matchen har nog fina möjligheter att bli väldigt målrik och underhållande.

Med tanke på den fina premiären och det faktum att ryssarnas fokus lär ligga på att förbättra sin offensiv snarare än att täta till det mer bakåt tror vi att Nordamerika U23 har goda möjligheter att göra en hel del mål här. Hos NordicBet får vi fina 2,15 gånger pengarna på över 2,5 mål för hemmalaget (ordinarie tid). Det nyper vi.

Just nu erbjuder vi – i samarbete med just NordicBet – en unik bonus på hela 1 000 kronor plus 400 kr gratisspel till nyregistrerade kunder hos NordicBet. Lås upp bonusen genom att klicka här!

Speltips:

Speltips:  Nordamerika U23 över 2,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  2,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  02:00, tisdag 20/9
TV:   tvtre logo viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: