Speltips Norge – Cypern 20/6: Pressat hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 20 juni 2023

Ett pressat Norge tar emot Cypern i tisdagens omgång av EM-kvalet. Matchen spelas den 20 juni 2023 med avspark kl 20:45 på Ullevaal Stadion.

Norge – Cypern

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter tre spelade matcher av EM-kvalet har Norge endast tagit en poäng. Förlusterna mot de båda huvudkonkurrenterna Spanien och Skottland gör att man nu är piskade att vinna om EM-drömmen ska hållas vid liv.

Trots att man förfogar över två av världens bästa fotbollsspelare i Erling Haaland och Martin Ödegaard får det norska landslaget inte det att lossna. Insatsen i premiären borta mot Spanien lovade emellertid gott då man spelmässigt stod upp på ett imponerande sätt. Trots det slutade det i en 3-0-förlust. Därefter gjorde man en okej bortamatch mot Georgien som slutade 1-1.

I lördags tog man så emot ett Skottland fyllt av självförtroende efter segrarna mot både Cypern och Spanien. Norge var det spelförande laget och efter en timmes spel kunde man ta ledningen på straff. Det skulle dock sluta mardrömslikt för norrmännen då man, från ingenstans, släppte in två mål i slutminuterna som gav en blytung 1-2-förlust på Ullevaal.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Norge studsar tillbaka

Cypern kommer också de från en tung 1-2-förlust på hemmaplan. Detta sedan man släppt in ett sent mål mot gästande Georgien i lördags. Därmed står man kvar på noll poäng sedan man även förlorat premiären borta mot Skottland med 3-0. Precis som mot Norge gjorde skottarna två av målen i matchens absoluta slutskede.

Att Cypern skulle ha några realistiska chanser att utmana om en topplacering i den här gruppen var det nog få som trodde. Hemmaförlusten mot Georgien känns nu som en tidig spik i kistan vad gäller Cyperns förehavanden och frågan är hur väl man kan få ihop det till den här svåra bortamatchen.

För Norges del ser det också mörkt ut och nu gäller det att visa karaktär efter det tunga nederlaget i lördags. Man gäller nu som stora favoriter inför den här matchen då ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.16 gånger insatsen.

Frågan är nu vad vi kan förvänta oss av den här matchen. Kommer vi få se ett beslutsamt och revanschsuget Norge som kör över ett omotiverat Cypern eller gör pressen att Norge kommer uppträda stressat och krampaktigt?

Den individuella kvaliteten talar till Norges fördel och ett tidigt ledningsmål kan nog göra att alla knutar släpps. Jag lutar åt att Norge kommer studsa tillbaka och få ut betydligt mer av den potential som finns i det här laget. Mitt spel blir att Norge gör över 2.5 mål till 1.80 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Norge över 2.5 mål
Odds: 1.80
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, tisdag 20 juni 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo