Speltips, Norge – Sverige 8/6: De vinner ”derbyt”

Spelbloggare Publicerat: 8 juni 2015

Erik Hamréns mannar genrepar mot grannen Norge inför den stundande EM-kvalsbataljen senare i veckan. Matchen spelas på Ullevaal Stadion – och vi har hittat en vinnare.

En närmast fullsatt arena väntas skåda ”miniderbyt” i Oslo, vilket innebär att publiksiffran lär landa på runt 27 000. Finns en del rivalitet mellan nationerna och vi kan sannolikt räkna med en del kamp, trots att det då bara är en vänskapsmatch.

Dock är det såklart främst fokus på prestationen – men en positiv prestation brukar också bidra till ett bra resultat. Ett tips är att hålla insatsen nere under medel, som alltid i vänskapsmatcher när motivationsnivån och liknande kan vara svårbedömd. Kommer också roteras en hel del under matchen, för att inte riskera de ordinarie spelarnas fysiska status.

De preliminära startelvorna ser, enligt Sydsvenskan, ut som följer:

Norge (4-4-2): Orjan Håskjold Nyland — Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Vegard Forren, Tom Høgli — Martin Ødegaard, Stefan Johansen, Alexander Tettey, Per Ciljan Skjelbred — Joshua King, Håvard Nielsen.

Sverige (4-4-2): Andreas Isaksson — Pierre Bengtsson, Alexander Milosevic, Jonas Olsson, Oscar Wendt — Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Kim Källström, Erkan Zengin — Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg.

Vann med 4-2 senast

Norge kommer till spel med en mycket bredare trupp. Sverige har en rad spelare borta på grund av ligaspel, bland annat de som spelar i Malmö och Köpenhamn – framförallt många försvarsspelare är därmed out.

– Jag har aldrig haft en så smal trupp på en samling, berättar Erik Hamrén enligt TT.

Såklart inte positivt, men detta kan också bidra till att Sverige kommer göra klart färre byten än sina motståndare, vilket brukar vara positivt. Spelare för spelare i de preliminära startelvorna är Erik Hamréns mannar klart starkare. Råder stor klasskillnad, skulle jag till och med vilja påstå.

Vidare talar också schemat för de blågula som inte spelar fören under söndagen, medan Norge möter Azerbadjzan på fredagen. Finns således mer utrymme att hålla de ordinarie spelarna inne längre.

Tycker inte heller att Norge imponerat i kvalet; tre vinster och två förluster är facit, vilket förvisso är okej – men när det vankats tuffare motstånd har man fått erkänna färg. I exempelvis bortamötet mot Kroatien i april förlorade man med förnedrande 1-5.

Sverige har väl inte heller imponerat direkt, men står ändå förlustfria efter fem kvalmatcher och innehar andraplatsen i sin grupp. Oavgjorda resultat har lösts i såväl hemmamatchen mot Ryssland och bortamatchen mot Österrike.

Senast lagen möttes var 2013, även då i en vänskapsmatch, och då vann Sverige med 4-2 på Friends Arena efter ett hattrick signerat Zlatan Ibrahimovic. Trots att bortaplan är känslan att Sverige bör vara större favoriter än oddsen antyder och tvåan med försäkringen att få pengarna tillbaka vid oavgjort spelas till 1,80x hos Betway.

Tillfällig unik mästerskapsbonus!

Idag har Redbet premiär för en ny mästerskapsbonus bara för våra läsare, istället för deras vanliga bonus på €50 får ni hela 2 000 kronor! Klicka här för att låsa upp 2 000 kr bonusen!

Speltips:

Speltips: Sverige draw no bet
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:00, måndag 8/6
TV / Stream:  kanalfem logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Norge 2,95 comeon logo
Oavgjort 3,30 betway logo
Sverige 2,60 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,35 expekt logo
Under 2,5 mål 1,65 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: