Speltips Norrby – Västerås 26/7: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 25 juli 2021

Formstarka succélaget Norrby tar emot ett formsvagt Västerås i Superettan på måndagskvällen. Matchen spelas den 26 juli med avspark kl 19.00.

Norrby – Västerås

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Norrby IF har, till synes, från ingenstans kommit att bli ett topplag i Superettan den här säsongen. Det mesta vi nog slå fast då laget bara fortsätter att leverera resultat och inför den 13:e omgången har man spelat ihop 23 poäng.

Det blev bara en poäng på de två avslutande matcherna innan sommaruppehållet men sedan serien återstartade har man bevisat att man fortsatt är att räkna med på allvar. Senast besegrade man Akropolis med 3-0 borta och dessförinnan tog man en fin 2-0-seger hemma mot topplaget Värnamo.

Nu vänder man hem till Borås Arena där Västerås står för motståndet. Thomas Askebrands VSK huserar strax ovanför bottenskiktet av tabellen och man kommer med en svag trend bakom sig.

Totalt har man spelat ihop 14 poäng på 12 matcher men det har bara blivit två poäng på de fem senaste matcherna. Därtill har man gått mållösa i tre raka matcher.

Senast blev man rejält utspelade av Helsingborg på hemmaplan då man föll med hela 4-0. I den första matchen sedan återstarten svarade man för en bättre insats men man förlorade även den matchen borta mot Sundsvall med siffrorna 1-0.

Visserligen har man ställts mot tufft motstånd i de två senaste matcherna Västerås trend är trots allt något oroväckande. Man har endast gjort 9 mål på 12 matcher så här långt och det är framförallt offensiven som behöver förbättras.

Västerås har förstärkt laget med Dusan Jajic som kommer från en sejour i Danmark. Han gjorde sin första match för laget senast och kan bli en nyckelspelare i offensiven framöver.

Norrby har även de nyligen förstärkt laget med den meriterade vänsterbacken Nikola Tkalcic.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Norrby imponerar

Trots att Norrby är ett topplag den här säsongen som av allt att döma inte kommer att falla igenom och trots att man möter en formsvag motståndare på hemmaplan är man inte speciellt stora favoriter i den här matchen sett till oddssättningen. Ett spel på hemmalaget står i cirka 2.25 gånger pengarna, vilket bör ses som spelvärt.

Samtidigt vet vi att det är väldigt små marginaler i den här serien och skillnaden mellan lagen är liten. Norrby är bra men är de så bra att man kan utgå från att de kommer att vinna den här matchen?

Det spelsätt och organisation som Mak Lind, över tid, har fått etablera i Norrby bär nu frukt. Ytterst få hade förväntat sig att man skulle vara så här bra den här säsongen men nu tycks det vara ett faktum att man är det.

Framförallt är man väldigt trygga i sin defensiv och har endast släppt in 9 mål på 12 matcher. Därtill har man hållit nollan i de 3 senaste matcherna.

Nu möter man ett Västerås vars offensiva spel hackar och som inte har gjort mål på 3 raka matcher. Mycket talar således för att Norrby har goda chanser att åter hålla nollan i den här matchen.

Av allt att döma är Norrby ett bättre lag än Västerås just nu. Jag tror på en hemmaseger här men väljer ändå ett annat spel.

Mycket talar också för att det här kan bli en målsnål tillställning. Båda lagen har inte gjort mål i Norrbys 4 senaste matcher och detsamma gäller Västerås 3 senaste matcher.

Till klart spelvärda 1.93 gånger pengarna hos William Hill blir därför mitt spel att båda lagen inte kommer att göra mål i den här matchen.

  Rygga spelet hos William hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Nej
Odds: 1.93
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19:00, måndag 26 juli 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: