Speltips, Norrköping – AIK 2/8: Trendbrott lurar runt hörnet

Spelbloggare Publicerat: 1 augusti 2015

Söndagen bjuder på en skållhet match från getingboet i den allsvenska toppstriden. Nya Parken är platsen och där drabbar Norrköping och AIK samman – vi håller ena sidan som klar favorit.

Mellan serieledande Blåvitt samt tvåan Norrköping och sexan AIK skiljer så lite som fem poäng och det är fortfarande helt öppet i toppstriden; unikt jämnt. Dock är det självklart så att vissa kandidater känns hetare än andra; exempelvis AIK ser lite för ojämna ut och Elfsborg presterar, som vanligt, för dåligt på naturgräs.

Hur som helst, en bortavinst skulle förstås förändra situationen helt och hållet. Då får solnaiterna blodsmak på titeln – på allvar.

I och med Norrköpings succé har det blivit en enorm hype runt klubben och de fina publiksiffrorna avverkar varandra. Redan nu, lite mer än ett dygn innan avspark, är strax under 13 000 biljetter sålda och att det är en så pass bekväm bortaresa för AIK-fansen bidrar också till att detta kommer kännas ännu mer som en toppfajt.

Nästan allt talar för ettan

Har inte speciellt svårt att välja sida här. Visst, bara fem pinnar skiljer lagen åt, men här är Norrköping min stora favorit – detta trots att att IFK inte vunnit på de sex senaste identiska mötena. En svit ska brytas.

Norrköping stormar fram i Allsvenskan och har sett makalöst bra ut efter den mediokra seriestarten. Man är utan förlust i 13 raka matcher, varav nio av dessa vunnits. Innan den senaste hemmamatchen mot Göteborg, vilken slutade 2-2, hade sex raka slutat i seger på Nya Parken.

Prestationen senast, när man vann med 1-0 borta mot Hammarby, kunde ha varit bättre – men i slutändan är det ändå de där treorna som betyder någonting. Anfallaren Emir Kujovic fortsätter tråckla sig igenom de allsvenska försvaren och blir matchhjälte vecka efter vecka. 12 baljor har han antecknats för hittills.

Inte i närheten av lika imponerad av AIK på sistone. Hemma är man förvisso extremt starka, men på bortaplan – noll vinster på åtta försök. Med andra ord behöver vi knappt ha förra veckans 4-2-vinst mot Elfsborg i åtanke. Det eftersom matchen spelades på Nationalarenan. Nu förstärks bortakänslan i och med konstmattan också.

1-3 förlorade solnaiterna med hemma mot Atromitos i EL-kvalet under torsdagen – så en förlust i bagaget och kort vila. Bådar inte speciellt gott. Därtill är innermitten Dickson Etuhu, som efter en tuff start blivit alltmer bekväm i AIK-tröjan, avstängd. De tre mittbackarna Jos Hooiveld, Per Karlsson och Sauli Väisänen är alltjämt out.

Svåra frånvarobekymmer för solnaiterna, alltså. Detta medan IFK är helt skadebefriade på ordinarie spelare.

Toppmöte, ja – men 2,20x räcker för den raka ettan.

Speltips:

Speltips: Norrköping vinner, rak etta
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr gratisspel)
Spelstopp: 15:00, söndag 2/8
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Norrköping 2,20 betway logo
Oavgjort 3,75 redbet logo
AIK 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,65 mybet logo
Under 2,5 mål 2,35 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: