Speltips, Norrköping – Åtvidaberg 3/5: Hyperintressant derby som brukar innebära målfest

Spelbloggare Publicerat: 3 maj 2015

ifk åff 3/5Nya Parken kommer stå välfylld under söndagseftermiddagen i Östgötaderbyt mellan Norrköping och Åtvidaberg. Historien talar för att vi får se mål – fortsätter det på samma spår?

Det snackas om en publiksiffra på över 10 000 och en ljudkuliss över det vanliga kan väntas i och med att den nya sektionen Curva Nordahl, med bara ståplats, öppnats. ÅFF-fansen lär få det svårt att stå upp mot den, men även de lär triggas av derbyinramningen.

IFK står starkt efter sex allsvenska matcher med tio inspelade pinnar. Man hade två tuffa torskar efter varandra under mitten av april, men nu vaknat till liv och vunnit två raka mot Gefle respektive Häcken. Janne Andersson kan, över det hela, absolut vara nöjd.

Skadesituationen är oförändrad med Marcus Sahlman, Marcus Falk Olander, Nicklas Bärkroth och Cristopher Meneses borta. Gästerna har Bruno Marinho och Petter Gustafsson out. Ser helt okej ut för båda parter, alltså.

Men på tavlan ser det sämre ut för Åtvidaberg; bara fyra poäng har spelats in – men nu senast fick man ändå oavgjort i hemmamatchen mot AIK efter ett sent 1-1-mål från elva meter av John Owoeri. Trots det finns det mycket att bevisa, extremt mycket. Alla tre bortamatcher har slutat mot uddamålsförluster.

Spelet suttit i 10/11 senaste

Detta derby brukar alltid bjuda på mål i mängder. Innan vänskapsmatchen i januari, hade det blivit mål åt båda håll i elva raka inbördesmatcher, tio av dessa passerat 2,5-målslinan.

Dels kan detta bero på att det är två utpräglade konstgräslag, som trivs när bolltempot trappas upp. Ofta brukar derbyn kunna vara mer fysiska, men när de spelas på plast tenderar de att skifta över i att just tempot alltjämt är högt, fast det handlar mer om att spela fotboll och inte vinna duellspelet.

Tycker också att dessa två främst har sin styrka i offensiven. För IFK har fyra av sex matcher klivit över 2,5 mål och det målats åt båda håll i tre. För ÅFF, är statistiken fyra över och BLGM – ja suttit i fem.

Tror helt enkelt att vi får åskåda ett underhållande och chansrikt derby på Nya Parken och att båda lagen målar smakar fint till 1,82x hos Unibet.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Norrköping 1,68 nordicbet logo 1 000 kr
Oavgjort 3,85 titanbet logo 1 000 kr
Åtvidaberg 5,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,10 nordicbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,82 unibet logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 15:00, 3/5
TV:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson