Speltips, Norrköping – Elfsborg 13/4: IFK:s anfallsförmåga överskattad

Spelbloggare Publicerat: 13 april 2015
ifk ife 13/4
Foto: Bildbyrån

Hybrisens vindar blåser över IFK Norrköping – och mot ett urstarkt Elfsborg, som trivs på plastmattan, tror vi att man kan få det rejält tufft. Bortavinsten mest logisk?

Det började med ett oavgjort resultat (1-1) mot ett förvisso högt tippat Örebro, men som uppenbarligen har problem utan skadade Alhassan Kamara, för Norrköping hemma på Nya Parken. Ett fullt okej resultat på förhand och viktigt var det att Christoffer Nyman, som i och med tappet av Alhaji Kamara nu får axla en större roll i anfallet, målade – och det redan efter sex spelade minuter.

Torsdagens batalj borta mot ett uddlöst Halmstad vanns med klara 3-0 och då fick istället bjässen Emir Kujovic kliva in i rampljuset med två gjorda baljor. Ser självklart bra ut på resultattavlan – men HBK har utan tvekan en av seriens svagaste och tunnaste trupper. Tycker också att spelet hackade under perioder.

Lagets supportrar har nu fått rejält med luft under vingarna och det verkar råda viss hybris. Här tror jag att Elfsborg ska ha en god möjlighet att ta ner IFK på jorden – och det med besked.

Oflyt med insläppta mål i de inledande matcherna

Anfallaren Nicklas Bärkroth, en av de mest intressanta IFK-spelarna, blev skadad i premiären och rapporter talar om att han är borta runt två månader till. Ett blytungt avbräck – speciellt med tanke på att nämnde Alhaji Kamara lämnade klubben precis innan seriestarten. För all del, Kujovic och Nyman håller okej nivå – men jag ser inte att de ska kunna hota ett starkt bortaförsvar.

Det här försvaret vi talar om, Elfsborgs, har förvisso släppt in mål i de två inledande matcherna. Tittar vi närmare på målen dock, har de uppkommit lite slumpmässigt. I premiären mot Djurgården var en individuell prestation bakom målet och Kevin Stuhr-Ellegaard borde kanske kunnat agera bättre i den situationen. Därefter, mot Hammarby, var det en mer renodlad tavla han stod för, dansken. En helt makalöst usel retur släpptes ut till Linus Hallenius som bara kunde rulla in bollen.

Bortser vi från dessa missar, har Elfsborgs försvarsspel sett solitt ut. Tydligt är att Anders Svensson trivs fantastiskt bra i backlinjen och det ser ut som att han haft plats i det där mittlåset under år. Den forne landslagsmannen bidrar med lugn och rutin som kommer betyda en hel del under säsongen, såvida han håller sig skadefri.

Själva prestationerna har kanske inte varit hundraprocentiga, men fyra pinnar från matcher mot Djurgården och Hammarby är absolut ingenting att skämmas för, även om en trea kanske borde ha lösts mot de sistnämnda.

Bortaspelet har väl inte varit Elfsborgs starkaste sida under de senaste åren, men nu är det rekordmånga matcher som kommer spelas på plastmattor i och med Sundsvall och Hammarbys avancemang till Allsvenskan. Och som bekant trivs man, med sitt snabba passningsspel, fantastiskt bra på plast, vilket då är underlaget på Nya Parken.

Har lite svårt att se IFK pryda målprotokollet här och att gästerna löser minst en balja tar jag nästan för givet. Kombinationsspelet Elfsborg vinner och håller nollan till 4,10x blir mitt bidrag från Nya Parken.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Norrköping 3,15 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 3,40 betsson logo 1 000 kr
Elfsborg 2,30 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,97 unibet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,91 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Elfsborg vinner & håller nollan
Odds: 4,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 19:00, 13/4
TV:  cmorefotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson