Speltips, Norrköping – Falkenberg 7/6: Jagar skytteligaledning – nya mål?

Spelbloggare Publicerat: 7 juni 2015

Ett defensivt tokuselt Falkenberg besöker Norrköping på Nya Parken och seriens kanske just nu hetaste anfallare kommer få sina chanser. Potentiell målskytt, månne?

Toppstrid och fyra i tabellen. Norrköping är Allsvenskans tveklöst största, positiva skräll och anses nu, efter de 12 första matcherna, vara en uppstickare i kampen om titeln av experter och mediapersoner.

Och ja, visst bådar det gott. Man spelade oavgjort (1-1) borta mot formstarka Djurgården under torsdagen, vilket får betraktas som mycket starkt. Detta var lagets åttonde raka match utan förlust och med resultatraden 6-2-0 på dessa matcher är man, strax efter serieledande IFK Göteborg, formstarkast i serien.

Mindre oväntat är Falkenberg och fajtas i botten. Man är två platser och en pinne ovan det negativa kvalsträcket – detta när man spelat en match mindre än bottentrion. Efter en del bra resultat de senaste veckorna ser det bra ut; blev förvisso en 3-4-förlust borta mot AIK senast – men dessförinnan spelade man oavgjort mot Sundsvall och vann borta mot Häcken veckan innan dess.

Prestationerna har varit upp och neråt. Blivit en del förluster när man stått som favoriter, men också vinster och oavgjorda när man slagits ur underdogpositionen. Exempelvis löstes 3-3 mot Malmö, man vann som nämnt med 2-0 mot Häcken. Svårbedömda.

Gästerna saknar en rad spelare, däribland avstängde mittfältspjäsen Dan Keat och försvararen Tibor Joza. IFK är däremot utan några nämnvärda avbräck.

Jagar skytteligaledning

Värden ska under rådande förutsättningar vara stora favoriter, men det är sällan 1,48x för ett rakt spel räcker sällan i Allsvenskan – inte heller här. Tycker istället att vi finner värde på målskyttemarknaden, om än hyfsat knappt sådant.

Bjässen Emir Kujovic är tvåa i skytteligan på åtta gjorda baljor. Tillsammans med Christoffer Nyman skapar IFK ett av seriens mest fruktade anfallspar. Här kommer man möta ett lågt liggande försvar och det borde passa Kujovic, som är fantastisk i luftrummet, väl. Ser inte att någon ska kunna matcha honom där.

Det var en halvdan och anonym prestation Kujovic gjorde senast mot Djurgården, men det är omöjligt att skina i match efter match. Innan dess hade han målat i fyra matcher i följd – i sex av de åtta senaste.

FFF är inte bra defensivt och släppte in hela fyra strutar mot AIK senast. Lär få det svårt med ett formstarkt och skickligt Norrköping – och Kujovic, han kommer få sina chanser. I rådande form, hamnar han sannolikt i målprotokollet också.

Målskyttespelet betalar 2,10x hos ComeOn! och det får ses som acceptabelt. Skruvar ner insatsen något.

Speltips:

Speltips: Emir Kujovic målskytt ”anytime”
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 7/6
TV / Stream:  cmorelivefyra logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Norrköping 1,48
Oavgjort 4,70
Falkenberg 7,25 bwin logo
Över 2,5 mål 1,66
Under 2,5 mål 2,30 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: