Speltips, Norrköping – Gefle 27/4: Utnyttjar IFK:s försvarsproblem?

Spelbloggare Publicerat: 26 april 2015
ifk n gefle 27/4
Foto: Bildbyrån

Gefle, som hittills presterat överraskande bra i Allsvenskan anno 2015, reser neråt i landet till Norrköping och Nya Parken. På andra sidan planhalvan står ett försvarssvagt IFK – då är det som dukat för mål.

Fyra pinnar på de två första matcherna – nu två raka förluster. IFK stod för en stark start med oavgjort mot Örebro i premiären och en 3-0-vinst borta mot Halmstad. Nu, när den tredje måndagsmatchen i följd väntar, har man förlorat med förkrossande 0-4 mot titelaspiranten och 1-3 mot Helsingborg.

Funnits tendenser i offensiven i alla matcherna medan försvarsspelet under perioder varit fullt katastrofalt och att nollan hölls mot Halmstad var med en hel del tur, och sedan säger den prestationen speciellt mycket med tanke på hur usla de varit, HBK.

Man har inte heller chansen att flytta runt på positionerna i försvarslinjen då Andreas Hadenius, Adnan Kojic och Cristopher Meneses saknas. På anfallsfronten är det intressanta nyförvärvet Nicklas Bärkroth out.

Målspel på Gefle

Nu är det alltså succén Gefle, de som tvingades kvala sig kvar i högstadivisionen förra året, som står på andra sidan. De två första matcherna vann man med båda med två mål mot noll, därefter kom en väntad förlust borta mot AIK (1-3) och nu senast blev det mållöst hemma mot Halmstad – en match som borde vunnits. Skottstatistiken slutade 20-6, hörnorna 20-3 och bollinnehavet 58-42%. Rejält med oflyt att en boll inte passerade mållinjen.

Här saknar tränaren Roger Sandberg Ilir Berisha, Anders Bååth och Christoffer Aspgren. En helt okej situation, där toppspelarna alla är intakt.

Skulle Gefle vinna här, skulle man haka på i toppstriden. Vem kunde tro att det skulle se ut så efter fem omgångar?

Gefle trivs med att motståndarna är spelförande och när ett IFK ur form och med uselt försvarsspel ska pressa upp positionerna och föra dansen, då kommer bortalaget utan tvekan få sina chanser att pryda målprotokollet.

Gefle mål innan 75:00 spelade spelas till 1,83 hos Bet365. Spelet hittar ni under målfliken/Tid för lagets första mål.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Norrköping 1,85 nordicbet logo 1 000 kr
Oavgjort 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Örebro 4,65 unibet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,86 unibet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,00 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Örebro mål innan 75:00
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 19:00, 27/4
TV:  cmorefotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson