Speltips, Norrköping – Häcken 4/10: Guldvittring på Idrottsparken

Simon Pålsson Publicerat: 4 oktober 2015

Ett guldjagande IFK Norrköping får besök av ett BK Häcken som inte har någonting att spela för. Vi tycker oss ha hittat ett fint speltips inför matchen.

I åtta av de senaste nio matcherna har IFK Norrköping släppt in ett mål. Trots att laget går som tåget, med bland annat sex raka allsvenska segrar, har de ett lag med brister. Att de, trots att de alltså släppt in mål i åtta av de nio senaste matcherna, är om inte annat en indikation på hur pass bra de är offensivt sett.

Östgötarna är inne i ett galet målsnitt. På de sex senaste matcherna har de gjort hela 17 mål och på lagets tre matcher förra veckan gjorde de hela elva mål. En stor del av framgången måste tillskrivas den allsvenska skytte- och poängligaledaren Emir Kujovic. Med honom och flera andra spetsspelare har IFK Norrköping visat att de kan hota vilket laget som helst, något som gör dem oerhört svåra att spela mot.

Nu sitter de också i en utmärkt situation inför slutspurten. Med fyra matcher kvar av säsongen ligger de tvåa på grund av sämre målskillnad än IFK Göteborg. Nu har Norrköping i stort sett allting i egna händer – skulle de ta fyra raka segrar vågar vi nästan lova att guldet är i hamn. Frågan är bara om de orkar?

Sex raka segrar säger allt

Det faktum att Norrköping har sex raka segrar vittnar dock om att de hittat formen inför den sista allsvenska månaden. När BK Häcken nu gästar Idrottsparken i Norrköping väntar en match där ett lag har allt att spela för, medan gästerna helt saknar motivation att ta poäng.

Laget ligger nämligen på en stabil sjundeplats, men har dessvärre för många poäng upp till en potentiell Europaplats. Istället ska de se till att avsluta säsongen så bra som möjligt, något som kan sluta på en sjätteplats som bäst.

Hur som helst är känslan att vi står inför en händelserik och djupt underhållande match under den tidiga söndagskvällen. Det här är två lag med sina absolut största styrkor offensivt, något som rimligtvis bör spegla matchbilden. Hemmalaget måste gå för segern, medan gästerna säkerligen inte har något emot att bjuda upp till dans med tanke på att de inte har särskilt mycket att förlora.

Därför tycker vi att Unibet är väldigt generösa som ger oss hela 1,78 gånger pengarna på båda lagen göra mål. De flesta spelbolagen ligger strax över 1,60 – en värdering vi ser som mer korrekt. 1,78 spelar vi gärna.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:30, söndag 4/10
TV:   cmorefotboll logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logocmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
IFK Norrköping  1,60 williamhill logo
Oavgjort  4,40 unibet logo
BK Häcken  6,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  1,63 unibet logo
Under 2,5 mål  2,35 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: