Speltips Nottingham – Huddersfield 30/12: Framåtlutat

Martin Efvergren Publicerat: 30 december 2021

Viktiga poäng står på spel när Nottingham Forest tar emot Huddersfield Town i den 25:e omgången av Championship. Matchen spelas torsdagen den 30 december 2021 med avspark kl 20:45 på The City Ground.

Nottingham – Huddersfield

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nottingham Forest inledde säsongen i Championship svagt och det dröjde inte länge innan manager Chris Hughton fick sparken efter ungefär ett år vid rodret. Redan i september tog duon Steven Reid och Steve Cooper över rodret och sedan dess har det gått ganska bra.

Nottingham föll på annandagen med 2-0 borta mot Middlesbrough, men dessförinnan hade man tagit tre raka segrar. Peterborough, Swansea och Hull har i tur ordning besegrats under december månad. Det ger att man står på 34 poäng efter 24 matcher och har häng på en positiv kvalplats.

Två poäng före i tabellen med 36 poäng efter 24 matcher hittar vi Huddersfield Town. De kommer från två raka 3-2-segrar där man senast slog Blackpool hemma på Boxing Day. Detta efter att man vänt ett 2-1-underläge med drygt tio minuter kvar att spela.
PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målglada Huddersfield

Huddersfield leds sedan ett och ett halvt år tillbaka av den 38-årige spanjoren Carlos Corberan. Förra säsongen blev inte direkt någon succé då man slutade på en 20:e plats i Championship. Med 71 insläppta mål var man även sämst i serien i den kategorin.

Om Corberan varit manager för Nottingham Forest hade han garanterat fått sparken för längesedan, men Huddersfield har gett honom tid och det ser nu ut att löna sig. Istället för att strida i botten av tabellen har man nu bra häng på toppen och man kommer alltså till det här mötet med två raka segrar.

När de här båda lagen möttes i Huddersfield i den åttonde omgången av Championship i mitten september var det dock Nottingham som gick segrande. Bortalaget vann den bataljen med 2-0. Förra säsongens två möten vanns emellertid av Huddersfield med 1-0 och 2-0.

Huddersfield var Championships målgladaste lag förra säsongen med ett snitt på 2.63 gjorda/insläppta mål per match. Den här säsongen ligger deras snitt på 2.50, men man kommer från två raka 3-2-matcher och båda lagen har gjort mål i deras fem senaste matcher.

Nottingham Forest gäller som favoriter inför det här mötet och jag tror inte att man kommer gå mållösa från den här matchen. Samtidigt är Huddersfield inne i ett målstim och lär inte vara ofarliga här heller. De är inte ett bortalag som kommer för att parkera bussen utan jag tror på två framåtlutade lag här.

Mitt spel blir därför att båda lagen kommer att göra mål. Det spelas till fina 2.02 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 2.02
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, torsdag 30 december 2021
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: