Speltips Novak Djokovic – Casper Ruud 11/6: Final i Franska Öppna

Martin Efvergren Publicerat: 11 juni 2023

Novak Djokovic gäller som klar favorit mot Casper Ruud i finalen av Franska öppna 2023. Matchen spelas söndag den 11 juni med start kl 15:00 på Roland Garros..

Novak Djokovic – Casper Ruud

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Novak Djokovic föll i kvartsfinalen mot Rafa Nadal i Franska öppna förra året, men i spanjorens frånvaro har han varit orubblig så här långt i den här turneringen. Nu går serben för sin 23:e Grand Slam-titel då ställs mot Casper Ruud som föll mot nyss nämnde Nadal i finalen för ett år sedan.

Världstrean Djokovic kommer nu från en semifinal mot världsettan Carlos Alcaraz som kunde ha blivit något alldeles extra. Djokovic inledde matchen bäst då han vann första set utan större problem. Men Alcaraz kom tillbaka och vann det andra setet. I det tredje bjöds det sedan på riktigt högklassig tennis fram till det att spanjoren fick kramp i ena vaden.

Därefter blev Alcaraz mycket begränsad i sin rörlighet och matchen tappade allt det som den hade. Djokovic lyckades ändå behålla tillräcklig fokus för att spela hem matchen mot en uppgiven motståndare.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ruud får det tufft

Den fjärderankade norrmannen Casper Ruud är åter i final i Franska öppna sedan han tagit ett par fina skalper på vägen fram. Inför semifinalen mot Alexander Zverev var Ruud knapp underdog hos spelbolagen, men Zverev var aldrig ens nära att rubba norrmannen. Den snudd på två meter långe tysken hittade ingen väg in i matchen som Ruud till slut vann med 6-3, 6-4, 6-0.

Casper Ruud har därmed bara tappat två set i hela turneringen. I kvartsfinalen mot Holger Rune blev det något jämnare än i semifinalen, men även här stod Ruud för en väldigt övertygande insats då han vann med 6-1, 6-2, 3-6, 6-3.

Den 24-årige norrmannen har ännu inte gått hela vägen i en Grand Slam-turnering och han har heller aldrig besegrat Novak Djokovic. Senast de möttes var i höstas på hardcourt i finalen i Turin. Då vann serben med 7-5, 6-3 och faktum är att Ruud inte har tagit något set i de fyra matcher som de tidigare mötts.

Djokovic går nu in i den här finalen som stor favorit. Hos spelbolagen ger han endast omkring 1.22 gånger pengarna som vinnare.

Det Ruud gör och har gjort de senaste åren är imponerande, men jag har svårt att se att han ska kunna rubba Djokovic här. Serben har alltjämt en högstanivå som Ruud inte kan mäta sig med och när det kommer till Grand Slam-rutin så är skillnaden milsvid.

Känslan är att Djokovic möte mot Alcaraz var den moraliska finalen och där visade serben sin klass även om det var annan faktor som avgjorde matchen. Fortsätter han på samma sätt i den här finalen så tror jag att Ruud får det tufft. Mitt spel blir att Ruud vinner under 16.5 game totalt till 1.97 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Ruud under 16.5 vunna game
Odds: 1.97
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00, söndag 11 juni 2023
TV: 
Stream:  Discovery+