Speltips Novak Djokovic – Karen Khachanov 6/6: Mentalt övertag

Martin Efvergren Publicerat: 6 juni 2023

Novak Djokovic och Karen Khachanov gör upp i kvartsfinalen av de Franska öppna mästerskapen på Roland Garros. Matchen spelas tisdag den 6 juni 2023 med start från kl 12:00.

Novak Djokovic – Karen Khachanov

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Världstrean Novak Djokovic är klar för sin 17:e kvartsfinal i Franska öppna, vilket är fler än någon annan spelare genom tiderna. Detta sedan han slagit ut Juan Pablo Varillas med 6-3, 6-2, 6-2 i åttondelsfinalen.

Den 94-rankade peruanen stod upp väl inledningsvis, men Djokovic visade styrka och kunde ändå ta hem första set. Därefter var det en kontrollerad insats av den 36-årige serben som har siktet inställt på att ta sin 23:e Grand Slam-titel.

Därmed har Novak Djokovic fortfarande inte tappat något set i turneringen. I mötet mot Davidovich i den tredje rundan blev det emellertid tight i både första och andra set som han vann efter tie-break.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Uppförsbacke för Khachanov

Den elfte-rankade ryssen Karen Khachanov har haft en lite bökigare resa fram till den här kvartsfinalen. Redan i den första rundan var han mycket illa ute mot den 70-rankade hemmaspelaren Constant Lestienne. Khachanov förlorade de första två seten, men visade sedan styrka då han vände matchen till seger med 3-2.

I den fjärde rundan inledde han också svagt i mötet mot Lorenzo Sonego. Han föll då med 6-1 i första set, men kunde återigen vända på steken där setsiffrorna till slut blev 1-6, 6-4, 7-6, 6-1.

Novak Djokovic och Karen Khachanov har inte mötts under här året, men den förstnämnde brukar, historiskt sett, inte ha några större problem att besegra ryssen. Senast de möttes var faktiskt också i Paris på hardcourt i höstas. Då vann Djokovic i två raka och faktum är att Khachanov inte har lyckats ta ett enda set på de tio senaste mötena.

Detta gör förstås Djokovic till stor favorit inför den här kvartsfinalen. Ett rakt spel på att serben vinner ger endast omkring 1.09 gånger insatsen.

Djokovic har inte tappat ett enda set i årets Franska öppna och jag tror inte att han kommer att göra det här heller. Khachanov har ett stort mentalt underläge och även om han säkert kan pressa Djokovic i något set så ska det mycket till för att han ska kunna bryta igenom. Mitt spel blir att det kommer spelas under 3.5 set totalt till 1.72 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3.5 set
Odds: 1.72
Bolag: Expekt
Spelstopp: Från 12:00, tisdag 6 juni 2023
TV: 
Stream:  Discovery+