Speltips Novak Djokovic – Rafael Nadal 31/5: Franska Öppna

Martin Efvergren Publicerat: 31 maj 2022

Novak Djokovic och Rafael Nadal, två av tennisens främsta genom tiderna, gör upp i kvartsfinalen av de franska öppna mästerskapen. Matchen spelas tisdagen den 31 maj 2022 med matchstart från kl 12.00 på Roland Garros.

Novak Djokovic – Rafael Nadal

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Världsettan Novak Djokovic gäller som favorit inför det här stormötet mot världsfemman Rafa Nadal. Djokovic är regerande mästare på Roland Garros och har vunnit 20 Grand Slam-titlar. Rafa Nadal har å sin sida 13 stycken titlar i Franska Öppna och totalt 21 Grand Slam-titlar.

Mats Wilander beskrev förra årets möte mellan Djokovic och Nadal i semifinalen av Franska Öppna som tidernas största tennismatch. Då var det alltså Djokovic som gick segrande med 3-1 i sett och nu går serben för att tangera Nadals Grand Slam-rekord.

Djokovic har övertygat så här långt i turneringen och har ännu inte förlorat ett enda set. I söndags besegrade han argentinaren Diego Schwartzman med 6-1, 6-3, 6-3. Dessförinnan hade han slagit ut Bedene, Molcan och Yoshihito.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nadal är av ett segt virke

Rafael Nadal är ett år äldre än Novak Djokovic och han blev proffs två år före serben. Han har därför haft ett litet försprång när det kommer till samlandet av rekord och titlar, men kanske har det också inneburit att Djokovic på senare tid haft något bättre fysisk status.

Fram till mötet mot Auger-Aliassime i söndags hade det gått som på räls för Rafa Nadal i den här turneringen. Han övertygade i den tredje rundan där han slog Botic van de Zandschulp i tre raka set och han hade också gått rent i de två första omgångarna. Men i den fjärde rundan ställdes han på tuffare prov då kanadensaren Auger-Aliassime pressade honom till en femsetare.

Rafa Nadal är som bekant av ett virke som skiljer sig från oss vanliga dödliga, men med en femsetare i benen stärks inte hans chanser i den här kvartsfinalen. Hos spelbolagen gäller Novak Djokovic som relativt klar favorit då ett rakt spel på världsettan ger omkring 1.47 gånger insatsen.

Mycket talar för att Djokovic kommer gå segrande här, i synnerhet då han troligen har den bättre fysiken om det blir en lång match. Personligen tror jag dock att Nadal kommer att sälja sig dyrt. Jag håller det för troligt att han kommer kunna ta, åtminstone, ett set och mitt spel blir att det kommer spelas över 36.5 game totalt till 1.75 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 36.5 game
Odds: 1.75
Bolag: Expekt
Spelstopp: 12:00, tisdag 31 maj 2022
TV:  Eurosport
Stream:  Discovery+

Jämför odds: