Speltips, Novak Djokovic – Roger Federer 28/1: Bäst när det gäller

Simon Pålsson Publicerat: 28 januari 2016

Det blir en giganternas kamp i den ena semifinalen i Australian Open. Världsettan Novak Djokovic mot legendaren Roger Federer. Missa för allt i världen inte denna fantastiska drabbning.

Det blir en riktig smällkaramell i Australian Opens ena semifinal, när den fullständigt outstanding världsettan Novak Djokovic tar sig an en av tennishistoriens största legendarer, Roger Federer. De här båda har såklart drabbat samman en rad gånger och det blir i stort sett alltid sevärd tennis.

Det finns en tydlig tendens mellan de båda, en tendens som dessutom blivit än mer tydlig de sista säsongerna, i takt med att serben gått och blivit än mer överlägsen. Djokovic och Federer har spelat mot varandra i rad olika turneringar, av olika dignitet, men när det kommer till de tyngsta matcherna finns det en tydlig fördel för Novak Djokovic.

Serben har nämligen vunnit fyra raka matcher i Grand Slam-turneringar och samtliga i övertygande stil. 2014 och 2015 års versioner av de båda spelarna hade trots allt en viss skillnad i nivå, något som troligen blivit än mer tydligt till det här året. Novak Djokovic överlägsenhet blir allt mer slående.

Båda spelarna har imponerat

Föga förvånande har både Roger Federer och Novak Djokovic imponerat under den första veckan i Australian Open. Visst, serben gick en tuff match mot en sylvass Gilles Simon, men lyckades vinna med 3-2 i set till slut.

Roger Federer har avfärdat David Gofan, Tomas Berdych och Alexandr Dolgopolov i övertygande stil, men tappade faktiskt ett set till Grigor Dimitrov i åttondelsfinalen.

Hur som helst är känslan att Novak Djokovic blir aningen för svår för Roger Federer, även den här gången. Australian Open är dessutom en turnering som passar serben väldigt bra, med fyra turneringssegrar de sista fem åren. Imponerande.

Ja, som ni hör håller vi Novak Djokovic klar favorit. De här matcherna har dessutom en tendens att inte gå till fem set. Därför tror vi att serben vinner med åtminstone två set. Novak Djokovic -1,5 set till 1,78 gånger pengarna hos Unibet är för oss ett odds med bra spelvärde. Det tackar vi för.

Speltips:

Speltips:  Novak Djokovic -1,5 set (asian handicap)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 09:30, torsdag 27/1
TV:    eurosport logo (TV-tablå)
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Novak Djokovic  1,36 williamhill logo
3-0  3,35 unibet logo
Roger Federer  3,35 betrally logo
Över 41,5 game  1,85 williamhill logo
Under 41,5 game  1,87 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: