Speltips, NY Islanders – Montréal 21/11: Price är tillbaka!

Emil Jakobsson Publicerat: 20 november 2015

Än en gång vänder vi blickarna mot Barclays Center när New York Islanders tar emot Montréal Canadiens och vi har hittat en vinnare.

Montréal Canadiens inledde säsongen på absolut bästa tänkbara sätt genom att vinna säsongens nio första matcher men efter det har de tappat fart. Efter de nio inledande matcherna har de sex förluster och fem segrar. Nu senast förlorade de hemma mot Arizona och över deras fyra senaste matcher har de faktiskt förlorat tre. Bortaspelet har även de gått i baklås och de har förlorat tre av deras fyra senaste bortamatcher.

Laget skapar däremot fortfarande ganska gott om chanser och har till exempel vunnit skottstatistiken i åtta raka matcher med ett snitt på 33,3 skott på mål per match. Med den typen av spelövertag kommer segrarna förr eller senare.

Men en stor nyhet är att världens bäste målvakt Carey Price är tillbaka efter sin skada och med honom i laget har Canadiens vunnit sju av nio matcher och hans räddningsprocent på 93,6 och målsnitt på 2,01 mål per match är svårt att argumentera emot.

Vanligtvis är det en nackdel att spela back-to-back, alltså två matcher på två dagar. Men faktum är att Montréal vunnit deras fyra senaste matcher de spelat dagen efter en annan match.

Har vunnit sex av sju senaste mot Islanders

New York Islanders vann mot Arizona med 5-2 nu senast och har vunnit tre av deras fyra senaste men ser vi över lite längre period har de faktiskt förlorat sex av deras tio senaste. Spelet hemma i deras nya arena (och stadsdel) har samtidigt varit under all kritik. De har förlorat fyra av deras sju senaste hemmamatcher vilket givetvis måste bli bättre.

Vi tror att Montréal kommer vara otroligt inspirerade när Price är tillbaka i målet och mot ett hemmasvagt Islanders finns det helt klart skrällvärde då hemmalaget är favoriter enligt oddsen. Islanders inkl OT/SO betalar som bäst 1,83 och Montréal inkl OT/SO hela 2,06. Enligt mig är det betydligt jämnare än så. Flera spelbolag har ännu inte gått ut med sina odds efter nyheten om Price och min gissning är att oddsen på tvåan kommer sjunka under dagen.

Montréal har dessutom vunnit fyra raka och sex av de sju senaste mot Islanders. Även på bortaplan mot Islanders har Montréal faktiskt fyra raka segrar. I natt tror vi att den sviten utökas.

Med andra ord, Montréal inkl OT/SO till 2,06 hos Unibet blir nattens spel. Saknar ni konto hos Unibet får nya kunder 1 000 kr bonus här.

Speltips:

Speltips: Montréal inkl OT/SO
Odds: 2,06 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 01.30 natten mot lördag
TV:  viasatsport logo  (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
NY Islanders 2,45 nordicbet logo
Oavgjort 3,85 nordicbet logo
Montréal 2,75 unibet logo
Över 5,5 mål 2,05 mybet logo
Under 5,5 mål 1,78 betstarsknapp logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: