Speltips, Odd – Dortmund 20/8: Äventyret över för norrmännen

Spelbloggare Publicerat: 19 augusti 2015

Norska Odd skrällde och skickade ut Elfsborg i den förra EL-kvalrundan. Nu väntar ett motstånd av en helt annan kaliber – Dortmund. Då ska man inte ha så mycket att säga till om, va?

Oj, här blir det att åka av. Odd – som hamnade på tredjeplatsen i norska Eliteserien förra året – har haft ett överraskande bra Europaäventyr och skickat ut Sheriff, Shamrock Rovers samt nämnda Elfsborg i deras första EL-kval sedan 2004.

Att 1-2 vändes till 3-2 på hemmaplan mot Elfsborg var en storartad prestation – nu kommer det krävas en alldeles extraordinär insats för att man ska avancera vidare från play off-rundan, vilket också oddssättarnas nedplitade siffror antyder: 21,0-1,07 står dessa i.

Dortmund fick inte alls till det förra året och hittades en bra bit in i den inhemska serien på sistaplatsen, men sedan skulle allt vända och den här Europabiljetten lyckades trots allt plockas – en historisk vändning. Bättre resultat gjordes i Champions League där slutspelet nåddes och man blev utskickade av vilka som sedan blev finalister: Juventus.

6-0 mot Wolfsberger

Norrmännen kommer inte annat än att bli överkörda över två matcher. Dortmund ska kunna utmana i den absoluta europeiska toppen och ja, när Odd skickade ut Elfsborg betraktades det alltså som en skräll. Det säger oss en hel del.

Nu verkar det också som att Dortmund är på väg tillbaka och detta spelår kan mycket väl bli ett roligt sådant för tyskarna. Premiären mot den väntade toppkonkurrenten Borussia M’gladbach vann man med förkrossande 4-0 och även under försäsongen visade laget framfötterna.

I den tredje rundan skickades österrikiska Wolfsberger ut med 6-0 över de två matcherna, borta vann Dortmund med 1-0 och hemma med 5-0. Trots att det bara blev en uddamålsförlust i det första mötet lyste klasskillnaden igenom totalt; tyskarna hade 68% av bollinnehavet och släppte till oerhört lite bakåt. Lär se mer eller mindre helt likadant ut nu.

– … Hur som helst, mina spelare kommer lära sig mycket av dessa matcher, säger Odds tränare Dag Fagermo inför matchen enligt Goal.

Och så är det. De vet att detta i praktiken är kört, men kommer vara fullt motiverade att försöka hålla emot Dortmund anstormning. Fullt fokus på försvarsspelet, helt enkelt. Men så småningom ska målet eller målen komma…

Dortmund vinner och håller nollan finns till dubbelt hos Bwin och det är värde. Spelbart runt tio punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Dortmund vinner och håller nollan
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, torsdag 20/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Odd 17,00 titanbet logo
Oavgjort 6,85 comeon logo
Dortmund 1,22 mybet logo
Över 2,5 mål 1,48 redbet logo
Under 2,5 mål 2,75 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: