Speltips, Odd – Elfsborg 6/8: Nu gäller det att inte förlora, Elfsborg

Simon Pålsson Publicerat: 6 augusti 2015

Efter 2-1 hemma åker Elfsborg nu till Norge för returmötet med Odd BK. Det räcker att hålla tätt för att ta sig vidare till play-off.

Simon Lundevall såg med sitt segermål till att Elfsborg fick med sig 2-1 från mötet på Borås Arena. Det är ett resultat som inte nödvändigtvis behöver vara en katastrof för motståndarna Odd BK, med tanke på att de faktiskt fick med sig ett bortamål från matchen.

Hur som helst räcker det att IF Elfsborg håller tätt i returmötet för att ta sig vidare till play-off. Det tror vi å andra sidan kan bli svårt, inte minst med tanke på att Elfsborg ännu inte imponerat på bortaplan i Europaspelet.

Klart är i alla fall att Odd BK kommer att trycka på från start i jakt på det där livsviktiga målet. Det snabba underlaget på matcharenan gynnar en matchbild där spelet böljar fram och tillbaka, vilket vi tror kan bli effekten av att hemmalaget faktiskt måste göra mål. Odd BK spelar nämligen också på konstgjort underlag, precis som Elfsborg gör hemma på Borås Arena.

Hemmalaget kommer gå för segern

Att Odd BK kommer att gå för segern i matchen råder det ingen tvekan om. Norrmännen måste nämligen vinna matchen för att inte åka ut ur kvalet. Därför är vi övertygade om att man går framåt och tråkigt nog är det just där Elfsborg har sina svagheter.

Bakåt sett är Elfsborg inte det starkaste laget, utan styrkorna man har ligger mer offensivt i banan. Därför finns det dessvärre en risk att Odd BK får in ett mål och då är det en helt annan match.

Vi håller helt enkelt hemmalaget som knappa favoriter, även fall vi tror att Elfsborg kommer streta emot och kommer få en hel del fina kontringsmöjligheter. Det finns en stor chans att båda lagen kommer att näta i den här matchen, men det är inte där vi hittar vårt speltips.

Oavgjort (hemmalaget inget spel) ger hela 2,00 gånger pengarna hos Betway. Det känns som ett väldigt bra odds. Elfsborg behöver inte vinna och lär inte gå för segern, utan nöjer sig troligtvis med ett kryss. Om Odd BK drar det längsta strået får vi istället pengarna tillbaka. 2,00 gånger pengarna har helt klart ett fint spelvärde.

Speltips:

Speltips:  Oavgjort (hemmalaget inget spel)
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (500 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 6/8
TV:    (TV-tablå)
Stream:   Elfsborg.se streamar matchen

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Odd BK  2,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  3,50 unibet logo
IF Elfsborg  2,88 betway logo
Över 2,5 mål  1,85 betway logo
Under 2,5 mål  2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: