Speltips & odds: Columbus Blue Jackets – Boston Bruins 28/12

Emil Jakobsson Publicerat: 26 december 2014

Columbus Blue Jackets - Boston Bruins 28/12 2014
NHL är tillbaka natten mot söndag efter ett kort juluppehåll. Här hittar ni vårt speltips till mötet mellan Columbus Blue Jackets och Boston Bruins. 

Boston har varit en besvikelse den här säsongen. Delvis på grund av skador har de tappat oväntat många poäng och inför omstarten efter jul ligger de precis utanför de åtta slutspelsplatserna i den östra konferensen, en poäng bakom Washington Capitals som just nu har den sista slutspelsplatsen.

Men de firade jul med två raka segrar i ryggen, inte minst deras senaste match där de slog Nashville som ligger trea i den starka västra konferensen med 5-3 imponerade. Laget har nu vunnit tre av deras fyra senaste matcher och tagit poäng i fem av deras sex senaste matcher.

Trots att bortaplan inte är Bostons starkaste gren har de nu vunnit två av de tre senaste och borta mot just Columbus har de vunnit fyra raka matcher. Räknar man in både hemma- och bortaplan har Boston vunnit sju raka matcher mot Columbus. Ett tydligt kvitto på att Bostons lagbygga passar bra mot Columbus.

Krävs det förlängning/straffar?

Nattens hemmalag Columbus har samtidigt spelat väldigt bra ishockey under december men frågan är om vi såg början till ett trendbrott just innan jul. De hade sju raka segrar men avslutade med att förlora två av deras tre sista matcher innan juluppehållet. Bland annat förlorade de med 1-5 mot samma Nashville som Boston sedan slog.

Båda förlusterna kom dessutom på hemmaplan och faktum är att Columbus vunnit lika många bortamatcher som hemmamatcher den här säsongen så hemmaplanen, man ska med andra ord inte övervärdera hemmaplansfördelen.

Vårt spel för natten blir att det är oavgjort efter tre perioders spel och att det kommer krävas en förlängning eller straffar för att få fram en vinnare.

Hela sju av Columbus nio senaste matcher har gått till förlängning eller straffar och fyra av Bostons sex senaste. Även om Boston vunnit sju raka matcher mot Columbus har faktiskt två av de tre senaste samt fyra av de sju senaste gått till förlängning.

Boston är på gång men bortaspelet är inte deras starka sida just nu och ett oavgjort resultat efter 60 minuter känns väldigt troligt. Vi får 4,0 gånger pengarna för spelet hos Ladbrokes som ger alla nya kunder ett bonusspel värt 1 000 kr.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Columbus 2,95 betsafe logo 1 000 kr
Oavgjort 4,0 ladbrokes logo 1 000 kr
Boston 2,25 betway logo 500 kr
Under 5,5 mål 1,71 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 5,5 mål 2,3 betsafe logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Oavgjort efter tre perioder
Odds: 4,0 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Natten mot söndag kl 01:00
TV:  viaplay logoviasatxtra logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Skrivet av: Thomas Mäkitalo