Speltips & odds, JVM: Sverige – Ryssland 4/1

Emil Jakobsson Publicerat: 3 januari 2015
JVM Sverige - Ryssland 4/1 2015 speltips
Foto: Bildbyrån

Sverige är en ynka match mot en förmodad drömfinal mot värdnationen Kanada i JVM. Men först ska Ryssland besegras i semifinalen, precis som de senaste säsongerna.

Vi var inne på vilken otrolig rivalitet som börjar byggas upp mellan Sverige och Ryssland inom juniorhockeyn redan inför gruppspelsmötet. Vi drar det en sväng till för er som inte läste det speltipset. Ryssland slog ut oss i semifinalen 2011 och vann sedan guldet. Sverige replikerade genom att slå Ryssland i finalen 2012 och sedan slog vi ut dem redan under semifinalerna både 2013 samt 2014.

Nu står det 2015 i kalendern och för femte året i följd blir det ett rafflande slutspelsmöte mellan Sverige och Ryssland.

När de två nationerna möttes under gruppspelet vann Sverige med 3-2 men segern satt minst sagt långt inne och det var små marginaler som avgjorde. Ryssland såg ut att ta ledningen med 3-2 men efter videogranskning visade det sig att pucken inte var helt över mållinjen och domarna vinkade av målet. Kort senare gjorde i stället Axel Holmström 3-2 vilket även blev slutresultatet.

Ryssland är samtidigt ett grymt svårtippat lag, vilken version av laget kommer vi få se under söndagen? Det Ryssland som slog Danmark först efter straffar och som föll mot Tjeckien med hela 1-4 eller det Ryssland som körde över Schweiz med 7-0 och som slog ut USA i kvartsfinalen med 3-2?

För många defensiva slarvfel

Sverige har samtidigt en förmåga att ställa till det onödigt mycket för sig själva. De känns urstarka och har ett smått otroligt bra power play men de defensiva slarvfelen är för många och de bjuder ofta in sina motståndare i matchen gång på gång. Värt att notera är att oddset på en seger för Sverige under ordinarie matchtid stigit från 1,85 när lagen möttes under gruppspelet till 2,0 nu under slutspelet.

Under gruppspelet spelade vi en rak seger för Sverige och nu när oddset stigit till 2,0 kommer vi testa exakt samma spel även den här gången. Visst, Ryssland stod för en riktigt stark match mot USA men jag tycker att även Sverige tagit steg sedan deras förra möte. Lyckas de bara gnugga bort lite defensiva misstag kommer de vinna mot Ryssland.

En nyckel i en tät slutspelsmatch kan vara Sveriges otroliga powerplay samt boxplay. De har gjort 12 mål på 24 powerplay, hela 50 procent med andra ord samtidigt som de inte släppt in något mål trots 16 numerära underlägen. De har alltså lyckats gå plus 2,4 mål i snitt per match genom special teams, Ryssland har bara +0,2 mål per match under turneringen.

ComeOn! som erbjuder det bästa oddset på en svensk seger har marknadens högsta insättningsbonus, de dubblar er insättning upp till 3 000 kr. Hämta din bonus här. 

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sverige 2,0 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 4,75 titanbet logo 1 000 kr
Ryssland 3,1 williamhill logo 1 000 kr
Under 5,5 mål 1,9 unibet logo 1 200 kr
Över 5,5 mål 1,93 mobilbet logo 100 kr utan insättning

 

Speltips:

Speltips: 1:an, Sverige
Odds: 2,0 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 4/1 kl 22:00
TV:  svttva logosvtplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Skrivet av: Thomas Mäkitalo