Speltips & odds: JVM, Tjeckien – Sverige 26/12

Emil Jakobsson Publicerat: 25 december 2014
Speltips JVM Tjeckien - Sverige 26/12 2014
Foto: Bildbyrån

Efter några tuffa träningsmatcher är det dags för allvar. Juniorkronorna kliver in i JVM med en match mot Tjeckien, nedsläpp 23:00 på SVT 2 samt SVT Play.

Rikard Grönborg och hans Juniorkronor har inte fått någon bra uppvärmning inför JVM. Först förlorade dem med 2-5 mot Kanada och sedan föll de med hela 5-10 mot USA.

Bland annat har man redan fått skicka hem målvakten Jonas Johansson och backen Oliver Kylington på grund av skador och målvakten Linus Söderström har varit sjuk vilket gjorde att tredjemålvakten Samuel Ward har fått chansen men det gick som sagt inte speciellt bra.

– Det kändes som allt gick in. Det styrdes via skridskor, klubbor och det blev frilägen. Det var inte några lätta situationer för Samuel, vi gör honom ingen tjänst med hur vi spelar framför honom. Samtidigt måste han i likhet med alla andra upp och spela bättre, sa Grönborg till Hockeysverige.se efter matchen.

Även om en hel del spelare bytts ut sen senast kan det vara värt att repetera hur det gick under förra JVM som spelades hemma i Malmö. Sverige vann sin grupp med hela fem poängs marginal ner till Finland och sex poäng ner till Ryssland. Juniorkronorna slog sedan ut Slovakien och Ryssland på väg till finalen där Finland blev för svåra.

Tjeckien kom samtidigt trea i sin grupp bakom Kanada och USA och åkte ut i kvartsfinalerna efter en 5-3-förlust mot Finland.

Brukar bli målrikt, redan i första perioden

Vi tror på Sverige här men oddset är för lågt för att vi ska se något värde i det. Tjeckien har trots allt ett spännande och svårtippat lag. Men vi kommer testa över 1,5 mål i den första perioden vilket betalar 1,65.

Sverige gjorde hela 22 mål under deras fyra gruppspelsmatcher förra turneringen och första perioden snittade 3,0 mål under gruppspelet. Det är egentligen inget underligt, det är trots allt juniorhockey och att vi får 1,65 för över 1,5 i första perioden känns väldigt generöst.

De två träningsmatcherna nu inför JVM har samtidigt haft fem respektive två mål under den första perioden och en av Tjeckiens svagheter ser ut att bli deras målvaktsspel. De har ingen målvakt med erfarenhet från JVM och de har alla väldigt begränsad erfarenhet av spel i Nordamerika.

Tjeckien föll samtidigt med 1-3 mot Slovakien i deras genrep inför JVM och där kom två mål i första perioden. För dem gick tre av fyra gruppspelsmatcher över 1,5 mål i den första perioden under förra turneringen.

Så två juniorlag med frågetecken runt målvaktsspelet som kommer gå på ett rus under öppningsmatchen. Överspelet i första perioden känns klockrent.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Tjeckien 5,4 betsafe logo 1 000 kr
Oavgjort 5,9 comeon logo 3 000 kr
Sverige 1,45 betway logo 500 kr
Under 5,5 mål 2,4 betway logo 500 kr
Över 5,5 mål 1,58 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 1,5 mål första perioden
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 25/12 kl 23:00
TV:  svttva logosvtplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo