Speltips, odds och allt inför Super Bowl 2015: Seattle Seahawks – New England Patriots

Emil Jakobsson Publicerat: 1 februari 2015

Super Bowl 2015, speltips och odds: Seattle - New England
TV-sändningen börjar 23:30 och 00:30 sparkar Super Bowl XlIX mellan Seattle Seahawks och New England Patriots igång. Här hittar ni allt inför matchen inklusive vårt speltips, viktiga trender, statistik och alla odds.

Seattle Seahawks vann Super Bowl förra säsongen efter att de oväntat enkelt krossade Denver Broncos med 43-8 och totalt stängde ner superstjärnan Peyton Manning i Broncos.  Nu har de chansen att bli första laget att försvara sin titel sedan just New England Patriots vann 2004 samt 2005.

Patriots är en av de absolut giganterna i NFL men det är som sagt tio år sedan de vann senast. De vann Super Bowl 2002, 2004 samt 2005 och var framme i finalen 2008 samt 2012 men förlorade de gångerna. Frågan är om Patriots quarterback Tom Brady kommer lyckas vinna Super Bowl ytterligare en gång? Svårast tänkbara motstånd väntas under söndagen när Seattles secondary är ligans absolut bästa.

Secondarys är safeties och cornerbacks som framförallt stoppar passningar och Seattles secondary är så beryktat att det går under namnat Legion of Boom där bland annat Richard Sherman ständigt gör livet surt för wide receivers och quarterbacks. Brady och hans favorit Rob Gronkowski måste prestera sin bästa fotboll för att Patriots ska ha en chans här.

Nu senast i Conference Championship var Seattle otroligt illa ute efter en otrolig svag start. De låg under med 0-16 i halvtid men ledda av quarterbacken Russel Wilson kom Seattle tillbaka och vann dramatiskt med 28-22 efter en förlängning.

Om Seattle slarvar lika mycket mot New England i Super Bowl kommer de straffas betydligt hårdare än vad Green Bay gjorde nu senast. New England krossade samtidigt Indiana Colts med hela 45-7 i deras Conference Championship-match.

Vi spelar på en matchvinnare

Seattles quarterback Wilson tycker om att blanda upp spelet och använda springspelet, han är inte heller rädd för att springa med bollen själv. Men Patriots har ett av de bästa försvaren när det gäller just springspelet vilket förmodligen kommer tvinga fram mer passningar från Wilson, inte minst till Baldwin.

Ser vi till oddsen är det otroligt jämnt mellan de båda lagen Seattle betalar 1,95 och New England 1,98.

Vi var verkligen inte imponerade av Seattles inledning nu senast mot Green Bay men samtidigt, det var en imponerande upphämtning och deras spel har annars sett väldigt bra ut den senaste tiden. Försvar brukar vinna mästerskap och det är en fröjd att se Seattle spela försvar. Sen, de kan nästan omöjligt börja lika svagt och skakigt den här gången, de borde lärt sig sin läxa och med tanke på att de var i Super Bowl förra säsongen lär nerverna inte heller vara något problem.

Vi kommer med andra ord testa spelet att Seattle vinner Super Bowl 2015 till oddset 1,95 hos Titanbet.

Kampanj: Spelbolaget betalar tillbaka din insats vid förlust, upp till 1 000 kr

betsafe


Så här fungerar erbjudandet:

1. Öppna ett konto hos Betsafe här och få 1 000 kronor bonus.

2. Lägg ett spel värt minst 100 kr på en matchvinnare av Supere Bowl XLIX

2. Spela något av lagen som matchvinnare i Super Bowl och om ditt lag förlorar men vinner 4:e och sista quartern betalar Betsafe tillbaka din insats – upp till 1000 kr!

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Seattle Seahawks 1,95 titanbet logo 1 000 kr
New England Patriots 1,98 unibet logo 1 200 kr
Under 47 poäng 1,95 betway logo 500 kr
Över 47 poäng 1,94 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Seattle vinner Super Bowl
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Natten mot måndag, 00:30 (Försnack från 23:30)
TV:  tvtio logoviaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Skrivet av: Thomas Mäkitalo