Speltips & odds: Winter Classic, Washington – Chicago 1/1

Emil Jakobsson Publicerat: 1 januari 2015

Washington Capitals - Chicago Blackhawks Winter Classic 2015, speltips & odds
Nyårsdagen betyder som vanligt Winter Classic, den årliga utomhusmatchen i NHL. Den här säsongen är det Washington Capitals som tar emot Chicago Blackhakws och nedsläpp är redan 19:00, matchens sänds av TV10 samt Viasat Hockey.

Förutom säsongen 2012-13 som stördes av en lockout har utomhusmatchen Winter Classic årligen spelats sedan 2008. Både Chicago och Washington har deltagit en gång tidigare men inte spelat mot varandra.

Chicago föll med 4-6 hemma på Wrigley Field mot Detroit 2009 och Washington vann borta mot Pittsburgh 2011 på Heinz Field med 3-1. Väderprognosen för matchen är annars ett par plusgrader och sol, riktigt bra förutsättningar med andra ord.

Ser vi till lagens spel den här säsongen toppar Chicago Central division ute i väst samtidigt som Washington ligger precis vid slutspelsstrecket i den östra konferensen.

Chicago kommer in till den här matchen med två raka segrar och fem segrar på deras sju senaste matcher. Washington förlorade samtidigt deras sista match inför Winter Classic när de föll med 3-4 efter förlängning mot New York Islanders. Det var deras andra förlust inom loppet av tre matcher.

Bortalagen brukar förstöra festen

Samtidigt har historien lärt oss att det inte är någon fördel med hemmaplan under dessa utomhusmatcher. Bortalaget har nämligen förstört festen och vunnit fem av de sex tidigare Winter Classic-matcherna. Även om vi räknar in övriga utomhusmatcher som en del av NHL Stadium Seriens vann bortalaget tre av fyra matcher förra året. Det enda hemmalaget som vann sin utomhusmatch förra säsongen var Chicago som slog Pittsburgh med 5-1 på Soldier Field.

Chicago är samtidigt bättre än Washington nästan rakt igenom. De har gjort fler mål, släppt in färre, har starkare boxplay, tar färre utvisningar, deras målvakter har bättre statistik och de vinner fler tekningar. Den enda mätbara lagdelen som Washington har bättre än Chicago är deras powerplay där de har 22,9% men Chicago bara 18,7.

Vi ser Chicago som ett betydligt bättre lag, de har en bra formkurva just nu visade så sent som förra året att de hanterar utomhusmatcherna. Det faktum att bortalaget brukar vinna dessa stora utomhusmatcher hjälper spelet ytterligare.

Vi spelar tvåan, Chicago vinner under ordinarie matchtid till det fina oddset 2,35.

Tips: Testa Redbet och ta del av den unika bonusen som bara våra läsare får. Om ni anger bonuskoden SBLOGG när ni registrerar er via denna länk får ni 1 200 kr bonus, vanliga kunder får bara 100€.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Washington 2,79 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,9 ladbrokes logo 1 000 kr
Chicago 2,35 bwin logo 250 kr
Under 5,5 mål 1,72 redbet logo 1 200 kr
Över 5,5 mål 2,3 betway logo 500 kr

 

Speltips:

Speltips: 2:an, Chicago vinner
Odds: 2,35 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 1/1 kl 19:00
TV:  tvtio logoviasathockey logoviaplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo