Speltips, Oldham Athletic – Rochdale 24/3: Jakten på play off-platserna fortsätter

Spelbloggare Publicerat: 24 mars 2015

Oldham Athletic speltipsLeague One bjuder på, vad vi tror kan bli, en underhållande och målrik batalj mellan Oldham Athletic och Rochdale på Boundary Park.

Sista tåget håller på att lämna stationen och hamna utom synhåll för Oldham. De har gjort en helt okej säsongen, men lär få det svårt att nå play off-platserna mot Championship – i alla fall om de inte kammar in en trea här på hemmaplan. Vid händelse av en vinst, skiljer fyra pinnar upp till det ljusgröna området och till just Rochdale, en.

Oldham vann förvisso senast – med 1-0 borta mot Crewe Alexandra – men formen får ändå betraktas som dålig. Segern följde upp tre raka förluster och på hemmaplan har de fyra senaste gjort dito, tre av dem med minst två mål.

Rochdale är en klart mer välmående klubb för tillfället och har, efter fyra vinster av de fem senaste, fått blodsmak i munnen i jakten på play off-platserna. Spelschemat hade kunnat varit tuffare, men det facit är likväl fantastiskt i relativt jämna League One. Efter fyra nederlag i följd på resande fot, besegrades Notts County med 2-1 för exakt en vecka sedan. En som visat upp toppform är anfallaren Ian Henderson, som under mars månad hittat nätet fem gånger på lika många matcher – nu är han uppe i 18 och är med det fyra i skytteligan.

Överspelet testas

Gästerna är ett av seriens offensivt starkaste lag och har gjort tredje flest med 63 stycken på 38 matcher. Går nästan alltid och räkna med fart och fläkt när de spelar, i snitt blir det 3,1~ mål i matcherna.

Nu är deras form snudd på toppad och med gott självförtroende kommer de absolut vilja sätta fart på bollen och spela ut – trots bortaplan. Ian Henderson hittar nätet ur nästan alla möjliga olika vinklar just nu och hoppas ha konserverat formen – något jag själv inte tvivlar en sekund på att han gjort.

Fyra av Rochdales fem matcher under mars har bjudit på minst tre mål. Oldham har samtidigt stora problem defensivt och haft svängdörrar bakåt, även om nollan hölls senast – men Crewe Alexandra är också ett klart sämre motstånd än Rochdale. Fem av Oldhams sju senaste har överstigit 2,5-målslinan.

Spelbolagen värderar underspelet som knapp favorit med 52 procents sannolikhet. Hade personligen, som oddssättare, vänt på siffrorna och värdet hittas således i överspelet till dubbelt hos William Hill (nya kunder får 1 000 kronor bonus här).

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Oldham 2,88 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,40 ladbrokes logo 1 000 kr
Rochdale 2,63 betway logo 500 kr
Under 2,5 mål 1,83 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,00 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 20:45, 24/3
TV:  Visas tyvärr inte på svensk TV. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson