Speltips, Olympiakos – Arsenal 9/12: Tvåmålsseger i siktet?

Emil Jakobsson Publicerat: 9 december 2015

Arsenal måste vinna med minst två måls marginal eller en enmålsmarginal om de gör minst tre mål annars väntar Europa League-slutspelet istället för Champions League-slutspelet.

Ladda upp spelkassan: Här hittar ni de bästa bonusarna från 24 olika spelbolag!

Arsenal har gått vidare från Champions Leagues gruppspel hela 15 säsonger i följd. Den sviten är just nu minst sagt hotad. Att åka ner till Karaiskakis-stadion och vinna med minst två mål eller en uddamålsseger om de lyckas göra minst tre mål är verkligen ingen enkel uppgift. Ser vi till exempel oddsen för Arsenal -1,5 mål får man hela 3,55 gånger pengarna för och korrekt resultat 2-3 ger hela 26,0 gånger pengarna.

Lagen har faktiskt mött varandra hela sju gånger i Champions League sedan 2009 och innan Olympiakos oväntade 3-2-seger på Emirates Stadium hade hemmalaget vunnit de sex tidigare matcherna. De tre tidigare matcherna nere i Grekland har Olympiakos vunnit med totalt 6-2.

Saknar mängder av viktiga spelare

Arsenal dras (som vanligt) med mängder av skador och har fått göra om en del på bland annat mittfältet. Efter besvikelsen 1-1 mot Norwich vann de med 3-1 hemma mot Sunderland i lördags. Över de åtta senaste matcherna har Arsenal faktiskt bara tre segrar och ser vi bara till deras bortamatcher har de tre raka utan seger och tre förluster, en oavgjord och en seger på de fem senaste.

Den här säsongen i Champions League har de dessutom förlorat båda bortamatcherna mot totalt 2-7.

Tar vi en titt på skadelistan hittar vi bland annat Wilshere, Welbeck, Arteta, Coquelin, Cazorla och Sánchez.

Bara en förlust på de 16 senaste matcherna

Olympiakos toppar den inhemska ligan och kommer till onsdagens match mot Arsenal med tre raka segrar där de gjort hela elva mål i ryggen. De har faktiskt 14 segrar, en oavgjord och en förlust (mot Bayern München på bortaplan) på deras 16 senaste matcher. Faktum är att Bayern är det enda laget som vunnit mot Olympiakos den här säsongen.

Vi skrev tidigare att det inte är lätt att åka till Karaiskakis-stadion och hämta hem en seger något många storlag fått erfara i Champions League de senaste åren. På deras åtta senaste hemmamatcher i Champions League har de sju segrar och en förlust (Bayern München). De har bland annat vunnit mot Juventus, Manchester United, Atlético Madrid och Benfica de senaste säsongerna på hemmaplan.

Gjort mål i 38 av 39 senaste tävlingsmatcherna på hemmaplan

Men Olympiakos går alltså vidare på seger, oavgjort eller uddamålsförlustera 0-1 samt 1-2. Det känns därför lite farligt att kliva in på till exempel Olympiakos +0,5 eftersom de kan gå vidare på en förlust.

Vårt spel blir därför båda lagen gör mål som betalar 1,69 hos Betrally, hela 0,14 högre än till exempel Mybet. Arsenal måste satsa offensivt. Om de håller nollan måste de göra minst två mål och om en uddamålsseger ska räcka måste de göra tre. Räkna med full satsning med andra ord. Olympiakos har samtidigt bara blivit nollad i en av de 14 senaste hemmamatcherna i Champions League och de har gjort minst ett mål i 38 av deras 39 senaste tävlingsmatcher på hemmaplan.

Olympiakos vann med 3-2 mot Arsenal i London och har gjort mål i sex raka matcher mot dem. Mot ett skadedrabbat Arsenal som måste blotta sig defensivt är jag ganska säker att hemmalaget hittar nätet minst en gång. Arsenal är samtidigt favoriter trots bortaplan här och har gjort mål i 14 av deras 15 senaste matcher och med tanke på hur offensivt de måste spela och inte har något att förlora håller jag det väldigt troligt att de löser minst ett mål.

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1,69 (Jämför alla odds)
Bolag: Betrally (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 20:45, onsdag 9/12
TV:  viasatfotboll logo  (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Olympiakos 3,6 nordicbet logo
Oavgjort 3,8 betstarsknapp logo
Arsenal 2,1 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,75 redbet logo
Under 2,5 mål 2,15 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: