Speltips, Olympiakos – Bayern München 16/9: Överdrivet favoritskap

Spelbloggare Publicerat: 16 september 2015

Att åka till Grekland och möta Olympiakos i Europa är alltid extremt tufft – och när stjärnspäckade Bayern München kommer på besök anser vi att oddsen blivit orättvist fördelade på 1×2-marknaden.

Grekiska dominanterna mot Tysklands dito. Givet att Bayern München är den klart bättre parten, men Olympiakos bör absolut kunna vara med och fajtas om första- och andraplatsen, vilka alltså leder till slutspelet. De andra två konkurrenterna som är med i gruppen, grupp F, är Arsenal samt Dinamo Zagreb.

Precis lika överlägsna som man brukar vara har Olympiakos varit i seriestarten; tre matcher in har man kammat fullt och målskillnaden är på 8-1. Starkt, absolut – men de flesta konkurrenterna är så pass mycket sämre att man också väntas vinna nästan allt. Jobbet har de gjort i alla fall, Olympiakosspelarna.

Inte sämre har Bayern varit, även om de kanske inte fått ut max i varje match. Fyra vinster av fyra möjliga är dock facit och mer än så kan inte krävas. Med det delas förstaplatsen med Borussia Dortmund, som dock står på bättre målskillnad.

Grymma på hemmaplan

Nu handlar det om Europaspel och då är hemmafördelen ofta större än i inhemska seriematcher – i varje fall är det så för Olympiakos som tycks kunna skuffa undan de mesta av motståndet på Karaiskakis Stadium där ett massivt publikstöd väntar.

På bortaplan brukar Olympiakos inte kunna mäta krafterna med de bästa – fem raka förluster har radats upp – men hemma har det sett desto bättre de senaste åren och även historiskt. Sex hemmamatcher i följd har vunnits och då har man mött exempelvis Juventus, Atlético Madrid och Manchester United. Sedan 2006, eller 25 matcher, har bara en match på arenan förlorats med mer än två baljor.

Utan att förminska Bayerns storhet, så är det rätt tydligt att man överskattas här. Den tyska maskinen hade det extremt tufft på resande fot i fjolårets CL-upplaga och inte vunnit på fyra försök (0-1-3) mot Manchester City, Shakhtar Donetsk, Porto och Barcelona.

Skadebekymmer har de också, Bayern. Arjen Robben, Franck Ribéry, Medhi Benatia, Jan Kirchoff och Holger Badstuber är alla out. Klart bättre skadesituation för värden.

Tror att Olympiakos klarar av att hålla jämnt strå här och spelar de med +1,25 mål (asian handicap) till 1,90x, vilket innebär halv vinst på spelet vid uddamålsförlust för grekerna, full vinst vid hemmaseger eller oavgjort och torsk vid bortavinst med minst två baljor.

Speltips:

Speltips: Olympiakos +1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (UNIK BONUS: 2 000 kronor)
Spelstopp: 20:45, onsdag 16/9
TV:  viasathockey logo viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Olympiakos 8,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 4,80 unibet logo
Bayern München 1,44 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,80
Under 2,5 mål 2,10 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: