Speltips, Örebro – Brynäs 16/1: Närmare dubbla degen

Simon Pålsson Publicerat: 15 januari 2016

Det blir ofta en tydlig ton på matcherna när Brynäs IF spelar på bortaplan i SHL. Frågan är om hemmalaget Örebro HK kan skaka liv i mötet mellan lagen under lördagskvällen?

Efter att ha varit ett av vinterns och egentligen hela säsongens mest utskällda lag ser nu Örebro HK ut att ha rättat till en del av de fel som gäckat laget under säsongen. Inför hemmamatchen mot Brynäs har laget nämligen två raka segrar, mot HV71 och Djurgården.

November och december månad var annars en väldigt tung period för laget och de radade upp förlust efter förlust. Det gör att de i nuläget ligger på tiondeplatsen i tabellen, men med åtta poäng till godo på jagande Malmö Redhawks. Om det inte vore för de viktiga vinsterna nu på slutet skulle playoffplatsen onekligen varit hotad.

– Vi får inte stirra oss blinda på tabellen utan måste försöka ta en match åt gången. Att ta tre poäng i nästa match är vad allt handlar om och sedan kan man möjligtvis bygga vidare därifrån. Vi hade en bra vårsäsong förra året och min förhoppning är att vi kommer ha det även i år, säger lagets bästa målskytt Daniel Viksten till klubbens officiella hemsida inför matchen.

Ett tight Brynäs

Ett lag som går betydligt bättre än Örebro är Brynäs, som cementerat sin plats precis bakom de två suveräna serieledarna Skellefteå och Frölunda. Precis som vanligt på sistone är Brynäs alltså med i toppen av SHL och spelar den typen av hockey som är svår för vilken motståndare som helst att bräcka.

Laget bygger på en stark defensiv och en fin organisation, något som ofta färgar matcherna de spelar. Elva av lagets tolv senaste matcherna har innehållit max fem mål. Om du är ute efter att se målfester är det helt enkelt inget vidare bra val att knäppa på en match med Brynäs.

Visserligen har det gjorts en del mål mellan de här båda lagen i de senaste inbördes mötena, men faktum är att tre av de fyra senaste mötena mellan lagen i Behrn Arena i Örebro slutat med ynka tre mål. Brynäs är ofta extra tighta på bortaplan, något som onekligen påverkar matchbilden.

Med det färsk i minnet tycker vi att spelbolagen är väl optimistiskt inställda till att vi får se mål i det här mötet. Hos Unibet får vi till exempel närmare dubbla degen – 1,98 gånger pengarna – på under 5 mål i matchen. Då får vi dessutom pengarna tillbaka vid exakt fem mål. Det hugger vi utan att blinka.

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål i matchen
Odds:  1,98 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:30, lördag 16/1
TV:    cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Örebro HK  2,30 expekt logo
Oavgjort  4,40 betrally logo
Brynäs IF  2,75 betway logo
Över 4,5 mål  1,67 betsson logo
Under 4,5 mål  2,35 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: