Speltips, Örebro – Djurgården 27/7: Jämnt på Behrn Arena?

Spelbloggare Publicerat: 27 juli 2015

13 raka förlustfria matcher, men med en halvdan prestation i ryggsäcken senast reser Djurgården ett par timmar neråt i landet, till Behrn Arena där ett Örebro med nygjutet självförtroende väntar. Tätt och jämnt?

Frånvaron av Haris Radetinac ser ut att ta hårt på Djurgården, kanske hårdare än väntat. Mittfältsstjärnan, som jag värderar som en av de bästa i serien, blev skadad under träningsveckan mellan matchen mot Helsingborg och Åtvidaberg nu senast och missar resten av spelåret.

Såklart ett tufft avbräck, men Blåränderna har mer eller mindre känts ostoppbara och därför var det chockerande att man bara spelade oavgjort hemma mot tabelljumbon Åtvidaberg (0-0) förra veckan – detta i en match som under perioder var jämn, men visst borde DIF ha lämnat planen som vinnare efter vad de skrapade ihop i chanser. Lite marginaler på fel sida, lite oskärpa.

Hur som helst, man är alltjämt inblandade i toppstriden och har bara fem pinnar upp till serieledande IFK Göteborg som har en match mer spelad i och med söndagens oväntade 0-1-torsk mot Falkenberg. Här finns alltså en gyllene möjlighet att knappa in rejält, förvisso också beroende på resultaten i de andra toppkonkurrenternas matcher.

Krysset närmare än ettan

Vi vänder upp och ner på tabellen och tittar till nästjumbon Örebro. Den på förhand topptippade klubben som nu istället fajtas med näbbar och klor i botten ser ut att ha vaknat till liv på allvar – och kan mycket väl ha en fantastisk sommar och höst framför fötterna. Kommer man upp i nivå, ska man i alla fall kunna studsa upp i mittenskiktet.

Med andra ord, det finns tveklöst kapacitet i detta Örebro att kunna ställa till med en skräll. Man har kanske inte den där växeln som Djurgården kan komma upp i – men på hemmaplan ska man ses med okej chans att lösa ett bra resultat. Vinna däremot? Nja. Kanske inte.

Örebro kommer från ett dubbelmöte mot Malmö, nu när serien vänt, och ledde båda dessa för att sedan tappa till oavgjort. Hur som helst, två pinnar på två matcher mot mästarna är starkt oavsett om de inte är på samma nivå som i fjol.

Även om formen pekar uppåt, har man inte vunnit på sex raka matcher. Fem av dessa har faktiskt slutat oavgjort medan den övriga, vilken då förlorades, var mot just Djurgården. Fem av de sju senaste DIF-matcherna har också kryssats och utan Radetinac kan det helt säkert bli mer av den varan.

Vill mena att det osar oavgjort här. DIF var uddlösa senast och Örebro har återfått självförtroendet i truppen, men håller inte samma nivå. Väljer dock att gardera mig en del och spelar därför hemmalaget inget spel – oavgjort till 2,04. I min bok är krysset utan tvekan närmare än ettan, så att värdet finns där är odiskutabelt.

Speltips:

Speltips: Hemmalaget inget spel – oavgjort
Odds: 2,04 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:05, måndag 27/7
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Örebro 3,10 redbet logo
Oavgjort 3,50 redbet logo
Djurgården 2,40 mybet logo
Över 2,5 mål 1,97 redbet logo
Under 2,5 mål 1,90 nordicbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: