Speltips, Örebro – Elfsborg 21/9: Specialspelet måste synas

Spelbloggare Publicerat: 20 september 2015

Formstarka Örebro har chansen att kliva upp på säker mark, men lär ändå vilja bevaka sin pinne från avspark när ett svajigt Elfsborg kommer på besök till Behrn Arena.

Guldchansen lever alltjämt vidare för de svartgula från Borås, men då är vinsten ett måste här. 53 pinnar står Blåvitt, som är på toppen av kullen, på och skulle man vinna blir avståndet till fem pinnar, också med två konkurrenter emellan. Det ska ju något som liknar ett mirakel till för att titeln ska lösas – en vinst är ändock åtråvärd eftersom det skulle sätta dem i en säkrare sits i kampen om Europabiljetterna.

Den här historien kan ni säkert redan: om ett Örebro som var tippat att fajtas om medaljerna, till ett Örebro inte alls fått till det och slåss med näbbar och klor för sitt kontrakt. Under största delen av serien har man varit under kvalstrecket, men nu är man i det och upp till säker mark skiljer två pinnar med en match mindre spelad än konkurrenterna i samma tabellskikt.

Nytt på frånvarofronterna är att ÖSK:s Erik Moberg eventuellt kan vara redo för spel. Gästerna har ett tufft avbräck i Viktor Claesson, men är det någonstans man ska drabbas av skador och avstängningar är det just på mittfältet, som är så pass brett.

Förlorar inte två raka plastmatcher

Bättre och bättre ser det ändå ut för Örebros del. Inte så att man kommit upp i maxnivå, men kvalitetsskillnaden i jämförelse med de andra bottenkonkurrenterna är märkbar. Nyförvärven som kom in under transferfönstret har satt en positiv prägel på laget; inte minst Martin Broberg och Astrit Ajdarevic.

Tveklöst att denna matchen ska vara klart jämnare än vad tabellen vill antyda, men som vi vet är boråsarna fenomenala på plast, vilket är underlaget som pryder Behrn Arena. Att Örebro skulle komma och kamma in en trea känns därför inte speciellt troligt, den fina formen till trots.

I förra månadens slut förlorade Elfsborg sin första match på plast för året, men det lär inte upprepas, i alla fall innan det här spelåret är över. Nu senast spelade man oavgjort (1-1) borta mot Malmö – ett styrkebesked.

Tror inte det är omöjligt att ÖSK fixar en pinne, men att de lyckas vinna? Nja. Vi skickar därför in polletterna på en specialmarknad: bortalaget inget spel – oavgjort till 1,91x. Innebär insatsen tillbaka vid bortavinst, torsk vid hemmavinst och polletter in vid kryss.

Speltips:

Speltips: Bortalaget inget spel – oavgjort
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 21/9
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Örebro 3,70 redbet logo
Oavgjort 3,65 redbet logo
Elfsborg 2,10 unibet logo
Över 2,5 mål 1,85 unibet logo
Under 2,5 mål 2,05 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: