Speltips, Örebro – Göteborg 8/4: Lever det galna målsnittet fortfarande?

Spelbloggare Publicerat: 8 april 2015
ösk ifk 8/4
Foto: Bildbyrån

Den allsvenska säsongen rivstartade med en välbesökt premiäromgång och fortsätter med ännu en högintressant omgång. Förra årets succélag Örebro tar emot titelaspiranten IFK Göteborg i en på förhand fantastiskt kittlande historia.

Örebro SK är det svenska lag som, vid sidan om Malmö FF, har charmat brallorna av fotbollspubliken runt om i landet allra mest från sommaren och framåt. Efter en halvdarrig vårsäsong 2014 radade laget upp segrar i slutet av året och var faktiskt det lag som tog flest poäng av alla allsvenska lag under den här perioden.

Då var det offensiven och framåtandan som bar frukt för ÖSK, med hela 22 mål (!) på de avslutande sex hemmamatcherna. Ett galet målsnitt på närmare fyra mål per hemmamatch. Tränaren Alexander Axén, tidigare sportchef i klubben, har lyckats förvalta det fina spelet in på den här säsongen och laget har hittills bland annat tagit sig till final i Svenska Cupen efter slutspelssegrar mot storlag som Malmö FF och Elfsborg. I finalen väntar för övrigt just IFK Göteborg.

I premiären blev det visserligen bara 1-1 för ÖSK på svårspelade Idrottsparken i Norrköping, men när laget nu styr skeppet mot Behrn Arena och hemmapremiär är det som upplagt för ännu en målfest, precis som vi blev så bortskämda med i slutet av 2014.

IFK Göteborg tänker dock göra allt för att stoppa Örebros planer och förhoppningar på en seger. Laget har renoverats ganska kraftigt inför säsongen och tippas nu kunna hota Malmö FF om SM-guldet framåt hösten. Då krävs en liknande insats som senaste man besökte Behrn Arena, då man lyckades vinna med 3-4.

Baserat på göteborgarnas premiär är det ingen vågad gissning att Örebro SK kommer att tillåtas bedriva en hel del offensivt spel. Den tesen stärks av det faktum att Behrn Arena har en plastmatta, vilket får ses som en stor fördel för hemmalaget. Inte minst med tanke på att Mattias Bjärsmyr, försvarsgeneral i Blåvitt, är en uttalad plasthatare.

Underhållning väntar – oddset häpnadsväckande bra

Det såg krampaktigt ut i IFK Göteborgs premiär hemma mot Åtvidaberg. Helt prickfritt såg det heller inte ut när Örebro SK lyckades knipa en poäng i Norrköping. Allt kan dock hända i premiärer och utan att dra för stora växlar av inledningsmatcherna är det som upplagt för proppen ur när lagen nu drabbar samman i Örebro.

Ett välbesökt Behrn Arena är ingen rolig historia för något gästande lag och bättre blir det inte när ÖSK både ämnar ta sin första seger, men också hålla i trenden från förra säsongen. Här blir det garanterat åka av och förhoppningsvis också proppen ur målmässigt.

Ja, som ni hör tror vi på en underhållande historia. Det finaste spelet hittar vi till ett galet odds hos Betway. Hemmalaget över 1,5 mål i matchen till 2,88 är naturligtvis på tok för högt. Ett troligt resultat i matchen, tror jag, är 2-1 och då sitter spelet som en smäck. Med förra årets 3-4-resultat i bakhuvudet är det med gott självförtroende vi går på spelet. Nu håller vi tummarna för att de där knappa fyra målen per hemmamatch håller i sig.

Psst! Över 2,5 mål ger 7,00 gånger pengarna hos Bet365 och Betway. Om ni är på humör för en riktig fräckis.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Örebro 3,30 nordicbet logo 1 000 kr
Oavgjort 3,45 nordicbet logo 1 000 kr
Göteborg 2,25 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,89 nordicbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Örebro över 1,5 mål
Odds: 2,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 19:00, 8/4
TV:  cmorelivetva logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Simon Pålsson