Speltips, Örebro – Hammarby 30/4: Skeva odds på 1×2-marknaden

Spelbloggare Publicerat: 29 april 2015
ösk hif 30/4
Foto: Bildbyrån

Omvända roller. Tabelljumbon, ja, Örebro tar emot Hammarby som slåss uppe i toppen i den sjätte omgången. Har oddssättarna valt fel favorit, månne?

Oavgjort borta mot Norrköping i premiären – sedan fyra raka förluster mot Göteborg, Falkenberg, Sundsvall respektive AIK. Fjolårets succétränare Alexander Axén har en hel del att jobba med, inte minst spelarnas självförtroende. När de klev ut på planen i 0-3-förlusten mot AIK förra veckan, då var huvudena nerkörda i backen och att trycka upp positionerna vid anfall fanns inte ens på radarn.

Höjde fingret för att Örebro skulle kunna hota toppen och framförallt Malmö i år, hittills är det inte kört – men seriestarten talar verkligen emot mitt påstående. Finns dock stor kvalité i detta ÖSK och Axén är en tränare undertecknad har ett stort förtroende till.

Alhassan Kamara, som olyckligt åkte på en skada precis innan seriestarten, är självklart enormt saknad. Dock ska inte ÖSK:s anfallsspel behöva krackelera totalt utan honom, även om han är en superviktig pjäs. Tid för Marcus Pode och övriga att steppa upp nu.

I den här förlustmatchen mot AIK visades Daniel Björnkvist ut strax efter halvtid och han står därmed utanför truppen här. Troligast att Patrik Haginge ersätter honom på högerbacksplatsen.

Hammarby fortsätter på vinnarspåret

Gästande Hammarby är som enda lag i Allsvenskan helt utan skador eller avstängningar. Nanne Bergstrand har hela truppen att jobba med och kan ställa ut den bästa möjliga startelvan. Lyxproblem på flera olika positioner när så pass många visat framfötterna.

Jo, Hammarby kunde knappast önska en bättre start på sitt första år i Allsvenskan sedan 2009; vunnit tre matcher, spelat en oavgjord och förlorat en – mot tufft motstånd. Exempelvis har Malmö, Elfsborg och Djurgården stått på andra sidan planhalvan. På pappret väntar lite enklare spelschema framöver, bortsett från derbyt mot AIK.

Har bara suttit och väntat på att den här dippen ska komma för Hammarby, men det få saker tyder på det just nu, även om den andra halvleken mot ÅFF senast var lite halvdant utförd. Tror ändå att verkligheten ska komma ikapp till slut och att de hamnar på den undre tabellhalvan – att dippen skulle komma nu tror jag däremot inte.

Gästerna trivs fint på plast och således försvinner lite av Örebros hemmafördel. Det fina underlaget på Behrn Arena passar ett passningsorienterat Hammarby, som vill föra matcherna, väl.

Hammarby har flera offensiva spelare i form, en okej defensiv och mot ett Örebro helt utan självförtroende och formstarka spelare framåt – ska man ses med god möjlighet att rida vidare på vinnarvågen. Tvåan +0,0 mål asian (detsamma som draw no bet) spelas till 2,12 hos Unibet. Spelvärd runt fem-sex punkter neråt.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Örebro 2,50 betway logo 1 000 kr
Oavgjort 3,45 nordicbet logo 1 000 kr
Hammarby 2,95 unibet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,05 nordicbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,83 comeon logo 3 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Hammarby 0.0 asian
Odds: 2,12 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 19:00, 30/4
TV:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson