Speltips, Örebro – HV71 10/3: Första åttondelsfinalen

Simon Pålsson Publicerat: 9 mars 2016

Örebro HK och HV71 gör upp om en av de två sista platserna till kvartsfinalerna i SHL-slutspelet. Känslan är att hemmaplansfördelen kan komma att fälla avgörandet mellan två annars jämna lag.

52 omgångar i grundserien är över och slutspelet står nu för dörren. Innan det är dags för kvartsfinaler måste dock de två sista lagen utses i två åttondelsfinaler. Detta avgörs över tre matcher, det vill säga bäst av tre.

I det ena mötet tar Örebro HK sig an HV71, samma lag som man klättrade ikapp och förbi under de sista omgångarna i grundserien. Det kan tyckas obetydligt, men faktum är att det ger Örebro hemmaplansfördel i det här viktiga mötet. Allt annat än obetydligt med andra ord.

Örebro kommer dessutom till åttondelsfinalen med vind i sina segel efter att ha spelat fin hockey på sistone. Laget har fem segrar på sina sex senaste matcher och har sett väldigt starka ut – inte minst på hemmaplan. Där har laget vunnit både med 2-1 mot serieledande Skellefteå och med hela 5-2 mot just HV71 de sista veckorna. Stärkande!

HV71 ser darriga ut

Faktum är att formen inte ser alls lika bra ut för HV71. Laget har fyra förluster på sina fem senaste matcher och vore det inte för bortasegern i den avslagna matchen mot Skellefteå senast hade det sett riktigt mörkt ut. Nu finns det trots allt en viss positivism att ta med sig.

– Vi ska ta en seger där uppe. Jag tycker vi har presterat bra i våra hemmamatcher och gjort mindre bra insatser på bortaplan mot Örebro. Det gäller att vi spelar tajt och är nogranna i defensiva. Det tror jag är nyckeln på bortaplan, säger HV71:s Johan Lindblom till klubbens officiella hemsida inför den första omgången av åttondelsfinalen.

Med tanke på de senaste veckorna håller vi trots allt Örebro HK som knappa favoriter i den här åttondelsfinalen. Hemmaplansfördelen kan visa sig ha stor betydelse.

Vi tror att ett mer formstarkt Örebro kommer att ta tag i taktpinnen här och vi blir inte förvånade om de lyckas trycka in ett par puckar. De här lagen har en tendens att spela målrika matcher mot varandra och även fall vi inte tror på en stor islossning tror vi på en del mål från hemmalaget sida. Därför spelar vi Örebro över 2,5 mål i matchen (ordinarie tid) till 1,90 gånger pengarna hos BetWay.

 

 

 

Speltips:

Speltips:  Örebro HK över 2,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  BetWay (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:20, torsdag 10/3
TV:    cmorelive logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Örebro HK  2,15 betway logo
Oavgjort  4,20 betsson logo
HV71  2,85 betway logo
Över 4,5 mål  1,67 betway logo
Under 4,5 mål  2,23 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: