Speltips, Örebro – HV71 14/1: Dags att mer än dubbla insatsen

Simon Pålsson Publicerat: 14 januari 2016

Torsdagen bjuder på så gott som full omgång från SHL och en av de hetare matchen spelas i Örebro, där hemmalaget tar sig an gästande HV71 i en match om viktiga tabellplaceringar.

Det är torsdag och precis som vi har gjort oss vana vid är det dags för en rad SHL-matcher. En av de hetare matcherna är den mellan Örebro HK och HV71, en match som på förhand känns potentiellt målrik.

Hemmalaget inledde säsongen tämligen lovande, men har under vintermånaderna tappat sin kraft. Därför är det inte konstigt att laget blott har två segrar på sina nio senaste matcher. Det är hur som helst ett facit som gör att de fortsatt att tappa en hel del mark i tabellen.

I skrivande stund hittar vi Örebro HK på tiondeplatsen, med åtta poäng ner till jagande Rögle BK och Malmö Redhawks. För att inte riskera att tappa den viktiga tiondeplatsen, som alltså innebär playoff till slutspelet, krävs att Örebro hittar tillbaka till sitt höstspel.

HV71 har varit giftiga

Nu väntar ett tufft möte mot HV71, ett lag som ser ut att vara på gång. Visserligen har laget två förluster på sina tre senaste matcher, men det offensiva spelet laget visat upp under den sista månaden bådar gott.

28 mål på sina sju senaste matcher ger ett snitt på fyra mål per match och då är det heller inte konstigt att laget bärgat fem segrar. det har också gjort att de seglat förbi just Örebro i tabellen. Just nu har HV71 dessutom fyra poäng till godo på just Örebro, samtidigt som de bara är en seger från åttondeplatsen.

Traditionellt sett brukar det bli öppna, härliga och fartfyllda matcher mellan de här båda lagen. Båda har sina absoluta styrkor längre upp i banan, samtidigt som de faktiskt visat prov på vissa brister bakåt. 25 insläppta mål på de sju senaste matcherna är inget bra facit för Örebro, till exempel. Nu får de dessutom klara sig utan viktiga försvarsbjässen Alexander Hellström, som drog på sig en avstängning efter matchstraffet mot Djurgården.

Över dubbla degen

I de fyra senaste mötena mellan de här båda lagen har vi fått se smått otroliga 34 mål. Det är ett helt galet facit och det ligger också till grund för vårt speltips till det här mötet.

Vi tror att det främst är gästerna som har goda möjligheter till att näta ett par gånger i den här matchen. Därför tycker vi att 2,10 gånger pengarna för HV71 över 2,5 mål i matchen (inklusive övertid) hos Ladbrokes är väldigt högt. Det måste helt enkelt spelas, inte minst med tanke på den målglada statistik vi lyft fram här ovan.

Speltips:

Speltips:  HV71 över 2,5 mål i matchen (inklusive övertid)
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, torsdag 14/1
TV:    cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Örebro HK  2,20 betway logo
Oavgjort  4,45 betrally logo
HV71  2,90 williamhill logo
Över 4,5 mål  1,67 unibet logo
Under 4,5 mål  2,40 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: