Speltips, Örebro – Kalmar 28/9: Plockas femte raka segern?

Spelbloggare Publicerat: 28 september 2015

Örebro har kraftsamlat och radat upp vinster på sistone. Är det då ett skadedrabbat och uddlöst Kalmar ska klara av att bryta deras svit? Det har vi svårt att se.

Håller inte Kalmar speciellt högt överhuvudtaget; tycker varken att de är speciellt underhållande att följa eller imponerande rent objektivt. Fanns hopp inför spelåret med de tre bröderna Elm återförenade, att de skulle sätta piff på det hela – men succén har uteblivit. Kontraktet ska dock inte vara i fara – ner till strecket skiljer fem pinnar och då har man en match mindre spelad.

Formen på de herrarna som ska göra jobbet kunde också varit bättre. Glädjande att Rasmus Elm klarade av att spela sin första match från start senast, när Halmstad besegrades med 1-0 hemma på Guldfågeln Arena. Trean bröt en vinstfri svit på hela sex allsvenska matcher (0-2-4) och under den här perioden spelade man dessutom bara 1-1 mot division 1-huserande Halmia, för att sedan vinna på straffar.

Kvällspressen är, som bekant, förtjusta av att måla upp stora rubriker. Rasmus Elm förklarades vara en stor orsak till varför den dystra trenden bröts, men för ärlighetens skull – att vinna över Halmstad, på hemmaplan, med uddamålet, är inte överdrivet starkt. Även om det inte finns ”enkla” matcher i Allsvenskan.

Och de namnen som saknas inför denna match, ja, vi låter de talar för sig själva: Nenad Djordjevic, Viktor Agardius, Jonathan Ring, Marcus Nilsson, Emin Nouri och David Elm – alla skulle kunna ta plats i en KFF-elva.

Det mesta talar för ettan

Positivare besked åt andra hållet. Pär Ericsson och lagets för tillfället bästa spelare i Martin Broberg har haft småbekymmer under veckan, men ska båda vara ”fit for fight”. Enda nämnvärda avbräcket är på Erik Moberg och han ska kunna ersättas på ett okej sätt.

Det rentav osar positivitet runt Örebro just nu. Ett ÖSK som ändå får tituleras som spelårets största besvikelse, varit inblandade i bottenstriden ända från början – men nu kommit på rätt spår. Likt fjolåret, då man också spurtade under de sista månaderna. Finns flera förklaringar till varför det vänt så enormt – i min bok är nämnda Broberg och sommarens andra storförvärv, Astrit Ajdarevic, de som påverkat mest. Satt spets på det hela.

Fyra raka vinster – mot Häcken, Hammarby, Elfsborg och Helsingborg – har lösts. Man spelar med ett enormt självförtroende och hittat upp till en hyfsat bekväm situation efter dessa fullträffar; en pinne bakom just Kalmar är man och därmed fyra från kvalstrecket. Blir till sju vid händelse av en trea här.

Sedan är det den klassiska faktorn – underlagets betydelse. Kalmar trivs inte alls på plast, vilket pryder Behrn Arena.

Allt som allt – 1,88x för ÖSK-vinsten (-0,5 på den asiatiska marknaden) är acceptabelt och synas.

Speltips:

Speltips: Örebro -0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 28/9
TV:  cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Örebro 1,87 nordicbet logo
Oavgjort 3,80 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Kalmar 4,25 unibet logo
Över 2,5 mål 1,80 williamhill logo
Under 2,5 mål 2,06 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: