Speltips, Örebro – Luleå 18/2: Fortsätter Örebros segertåg mot Luleå?

Emil Jakobsson Publicerat: 18 februari 2015
Örebro - Luleå Hockey 18 februari 2015 speltips
Foto: Bildbyrån

Örebro har gått riktigt bra mot Luleå och radat upp segrarna. Blir det en ny seger för Örebro eller kan Luleå krympa avståndet mellan lagen till en ynka poäng i jakten på en direktplats till kvartsfinalerna?

När lagen möttes nu senast spelades matchen uppe i Coop Norrbotten Arena och gästande Örebro vann med 2-3 efter förlängning. Segern var deras tredje raka mot Luleå och de har faktiskt vunnit fem av de sex senaste matcherna mot Luleå. Men man kan samtidigt vända på det, Luleå har vunnit två av de fyra senaste bortamatcherna mot Örebro, en den här säsongen och en förra säsongen.

Örebro krossade HV71 med hela 9-2 i deras senaste hemmamatch, det var deras fjärde raka seger och de har nu vunnit fem av deras sex senaste hemmamatcher. Men nu senast efter förnedringen av HV71 föll de med 1-0 borta mot Linköping men gästerna vann skotten med 32-24.

Har fyra raka segrar, men spelet imponerar inte

Luleå har även de en riktigt fin formkurva. Norrbottningarna har tre raka segrar i SHL samt CHL-finalen mot Frölunda.

Nu senast borta mot Leksand förlorade de skotten med hela 49-28 men lyckades trots det vinna med klara 4-1. Efter en period med fyra raka bortaförluster har de nu tre raka bortasegrar mot Djurgården, Linköping och Leksand.

Luleå är bara SHL:s åttonde bästa hemmalag men femte bästa bortalag. Men med tanke på Örebros fina form och inte minst fina resultat mot Luleå tidigare under säsongen väljer vi att spela ettan här som ger 2,15 gånger pengarna.

Luleå har visserligen fått med sig en hel del poäng de senaste omgångarna men spelet har verkligen inte imponerat. De släppte som sagt till nästan 50 skott nu senast mot bottengänget Leksand.

– Vi är givetvis nöjda med poängen men vi tycker samtidigt att vi inte spelat på topp i alla matcher, säger Luleås assisterande tränare Stefan ”Skuggan” Nilsson till klubbens hemsida inför matchen. Han är även inne på just det faktum att Örebro är ett lag som inte har passat dem speciellt bra tidigare under säsongen.

Utöver detta har Luleå problem när det gäller lagets defensiv. Lagets kanske bästa back Jonathan Sigalet är avstängd, Robin Jonsson meddelande här om dagen att han tyvärr måste avsluta sin karriär och Per Savilahti Nagander har varit sjuk och missat ett par matchen, ännu oklart om han är tillbaka eller inte mot Örebro. Dessutom har lagets förstemålvakt Joel Lassinantti missat tre raka matcher på grund av en skada.

När vi väger ihop hur de båda lagens spel sett ut över den senaste veckan, skadeläget och Örebros fina facit mot Luleå känns ettan riktigt bra. För den mer försiktige finns Örebro inklusive eventuell övertid och straffar till 1,67.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Örebro 2,15 nordicbet logo 1 000 kr
Oavgjort 3,95 comeon logo 3 000 kr
Luleå 3,3 betway logo 1 000 kr
Under 4,5 mål 1,85 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 4,5 mål 2,1 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: 1:an, Örebro
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 18/2 kl 19:00
TV:  cmorelive logocmorelivetva logotv4sport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo