Speltips, Örebro – Malmö 18/7: En positiv effekt när nyförvärven debuterar?

Simon Pålsson Publicerat: 18 juli 2015

Förra veckan blev det 2-2 mellan lagen på skånsk mark. Nu vänder serien och den här gången står Örebro som värd. Vi tror att nyförvärven som debuterar i matchen kan få en märkbar effekt.

15 omgångar har spelats av årets upplaga av Allsvenskan och så här långt har säsongen varit en klar missräkning för både Örebro SK och Malmö FF. 15 spelade omgångar innebär också att serien vänder, vilket betyder att Örebro SK och Malmö FF möts för andra gången på bara en vecka.

Det första mötet mellan lagen slutade 2-2 efter att hemmalaget Malmö FF kvitterat genom inhopparen Agon Mehmeti i matchens allra sista sekund. Trots ett spelmässigt övertag kunde skåningarna inte ta hem tre poäng och när slutsignalen gick var det två väldigt besvikna lag som sjönk ihop på gräsmattan, även fall man var besvikna av två olika anledningar.

Båda lagen har nämligen haft riktigt tunga säsonger så här långt och man har inte plockat så många poäng som man hade hoppats på. Malmö FF har redan halkat efter i toppstriden och Örebro SK har, istället för att etablera sig som ett topplag, fått ändra om målsättningen till att helt enkelt klara sig kvar i landets högsta serie.

Ett gäng nyförvärv kan debutera

Intressant inför det andra mötet på en vecka mellan lagen, den här gången på plastmattan i Örebro, är att Malmö FF väntas låta ett par nyförvärv göra sina första matcher. Vladimir Rodic, Karí Arnason och Luis Felipe Caravlho ska alla tre vara spelklara och sägs kunna starta matchen. Främst Vladimir Rodic kan bli ett välkommet tillskott med sina snabba, raka och offensiva spelstil ute på kanten.

Malmö FF har dessutom ett väldigt viktigt returmöte i kvalet till Champions League på tisdag, vilket gör att laget kan se lite annorlunda ut än vanligt. Tränaren Åge Hareida har nämnt att det kan bli tal om att vila vissa spelare, något som i det här fallet dock kan få en positiv effekt. Det skulle i så fall innebära att en del nya spelare får möjligheten att visa framfötterna.

Vi tror hur som helst att gästerna kommer att komma till matchen med en annan inställning än man visat prov på hittills efter sommaruppehållet. Dessutom kan nyförvärven få en direkt positiv effekt och vi har en känsla av att MFF kommer att ta tre otroligt viktiga poäng. Laget trivs väldigt bra på konstgjort underlag och har en spelstil som skördat framgångar på just konstgjort underlag redan under försäsongen. Därför spelar vi Malmö FF vinna till 2,00 pengarna hos bet365.

Örebro SK är ett lag som är betydligt bättre än vad tabellen säger, men vi ser det som osannolikt att man orkar stå emot Malmö FF i två matcher på så kort tid. Ett revanschlustet och hungrigt MFF blir, speciellt om man hittar tillbaka till fjolårets effektivitet, helt enkelt väldigt svåra att stå emot i nittio minuter.

Speltips:

Speltips:  Malmö FF vinna
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 18/7
TV / Stream:    cmoresport logocmorelive logocmoreplay logoviaplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 
 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Örebro SK  3,95 redbet logo
Oavgjort  3,90 redbet logo
Malmö FF  2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  1,65 redbet logo
Under 2,5 mål  2,30 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: