Speltips, Örebro – Växjö 15/10: Fortsätter hemmatrenden?

Emil Jakobsson Publicerat: 15 oktober 2015

Örebro är urstarka på hemmaplan och formen är det inte heller något fel på. En tuff nöt med andra ord för gästande Växjö som söker ett trendbrott.

Örebro förlorade två av deras tre första matcher den här säsongen men inför matchen mot Växjö kan de stoltsera med fem raka segrar och hemma i Behrn Arena har de vunnit säsongens samtliga fyra matcher med den imponerande målskillnaden 15-4.

Nu senast gick Örebro en tuff back-to-back mot svårspelade Färjestad där man vann hemmamötet med 2-1 efter förlängning och sedan även bortamötet med 3-2 efter straffar.

Gästande Växjö? De har däremot långt från samma fina formkurva. De har två raka förluster bakom sig och har bara vunnit två av säsongens åtta SHL-matcher. De två segrarna kom dessutom mot nykomlingarna Malmö samt Karlskrona.

Men en viss uppryckning har skett. De har tagit fyra poäng på deras två senaste bortamatcher och offensiven är det inga problem med. Trots deras många förluster har de bara gjort två mål mindre än Örebro som vunnit betydligt fler matcher. Nu senast knep Växjö en poäng borta mot Djurgården som stormar fram med elva poäng på de fyra senaste matcherna.

Örebro kommer tappa i tabellen

När vi ser till oddsen betalar Örebro inklusive övertid/straffar bara 1,75. Det låter kanske korrekt med tanke på deras fina hemmafacit men jag höjer ett varningens finger för att Örebro kommer tappa en del placeringar i tabellen när säsongen rullar vidare och att spelbolagen övervärderar dem något.

Om man räknar hur många skott ett lag avlossar (på mål, blockerade och missade) får man en väldigt bra bild över om ett lag styr en match eller inte. Här nedanför ser ni en graf över antal skott totalt från alla lag och visst ser man en tydlig trend även om det givetvis finns undantag då fler skott inte alltid betyder att du vinner matcher – men det ger men bra bild över vem som kontrollerar matcherna och på sikt kommer vinna flest matcher.

Noterbart är att Örebro har avlossat minst skott av samtliga lag samtidigt som de har näst minst skott av samtliga lag från den farliga zon som brukar kallas skottsektorn. Jämför det med Växjö som visserligen inte är ett topplag men som i alla fall ligger fem placeringar bättre än Örebro.

stats-hemmaborta

Stor skillnad mellan bolagen

Jag håller med spelbolagen om att Örebro är favoriter på hemmaplan mot ett vacklande Växjö, inget snack om saken. Men bland annat med tanke på statistiken här ovanför kommer jag spela oavgjort här som betalar hela 4,35 hos Comeon vilket kan jäfmöras med 3,45 hos Redbet. En otroligt stor skillnad och även om de flesta bolag ligger högre än så är ingen i närheten av 4,35.

Örebros två senaste segrar har till exempel båda kommit efter förlängning/straffar och även Växjö spelade oavgjort nu senast borta mot Djurgården. Känslan är samtidigt att Växjö är lite på gång. Efter deras inledning med tre raka förluster har de tagit sju poäng på fem matcher och jag tror de kan störa Örebro här.

Växjö har trots allt goda minnen från Örebro då de slog ut dem med 4-2 i slutspelet i våras och fyra av deras nio senaste matcher mot Örebro har gått till förlängning.

Speltips:

Speltips: Oavgjort efter tre perioder
Odds: 4,35 (Jämför alla odds)
Bolag: Comeon (3 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 19:00, torsdag 15/10
TV:  cmorehockey logocmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logotv4sport logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Örebro 2,2 williamhill logo
Oavgjort 4,35 comeon logo
Växjö 3,0 betway logo
Över 5,5 mål 2,7 williamhill logo
Under 5,5 mål 1,56 nordicbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: