Speltips OS 2022 den 5/2: Skiathlon damer

Martin Efvergren Publicerat: 4 februari 2022

Frågan är om någon av svenskorna kan rå på Therese Johaug när längdskidåkningen i OS 2022 i Peking inleds med damernas skiathlon 15 km. Tävlingen äger rum lördagen den 5 februari 2022 med start kl 08:45 svensk tid.

OS 2022: Skiathlon damer

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vinter-OS 2022 i Peking har smygstartat med lite curling och ishockey, men det är ändå på lördag förmiddag som det kickar igång på allvar. Då har vi att se fram emot längdskidåkning och mer specifikt damernas skiathlon.

Skiathlon är alltså den tävlingsform där åkarna byter från klassisk still till fristil efter halva loppet. I damernas fall gäller det nu 15 km totalt där man kör de första 7.5 km i klassisk stil. Därefter följer ett ofta dramatiskt skidbyte varpå man byter till fristil den andra halvan av loppet.

Sverige har framförallt medaljchanser i Frida Karlsson och Ebba Andersson. Därtill är även Moa Olsson och Charlotte Kalla uttagna i den svenska truppen. Kalla har dock en svag säsong bakom sig och är ett ytterst osäkert kort inför detta OS.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Goda svenska medaljchanser

Therese Johaug gäller som stor favorit inför det här loppet som alltså inleder längdskidåkningen i OS 2022. Skiathlon var även den första grenen i OS 2018 och den gången var det Charlotte Kalla som körde hem guldet till Sverige.

Den regerande OS-mästarinnan i Skiathlon är dock långt ifrån någon favorit att försvara guldet. Johaug deltog inte i skiathlonen 2018 men är nu alltså klar favorit hos spelbolagen att ge Norge sitt första guld detta OS. Ett spel på att Johaug tar guld ger endast omkring 1.42 gånger insatsen.

Ebba Andersson hamnade precis utanför pallen då hon blev fyra i OS för fyra år sedan. Inför det här loppet gäller hon som en klar medaljkandidat. Andersson är tredjehandsfavorit och står i 13.00 gånger pengarna som vinnare av det här loppet.

Bäst chanser hos svenskorna anses Frida Karlsson ha. Hon är andrahandsfavorit hos spelbolagen och ett spel på att hon tar guld ger omkring 4.50 gånger insatsen.

Förutom Johaug, Karlsson och Andersson kan eventuellt ryskan Nepryaeva eller den erfarna amerikanskan Diggins blanda sig medaljstriden. Men saken är klar att medaljchanser ser goda ut för Karlsson och Andersson.

Jag tror dessvärre inte att någon kommer kunna rå på Johaug här, men att Karlsson och Andersson blir tvåa och trea känns fullt realistiskt. De kan därtill team-åka och ta draghjälp av varandra, vilket kan vara en fördel.

Därför tycker jag att det är ett intressant spel att både Frida Karlsson och Ebba Andersson tar medalj. Hos Expekt kan det spelas till 3.00 gånger pengarna.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Karlsson & Andersson tar medalj
Odds: 3.00
Bolag: Expekt
Spelstopp: 08:45, lördag 5 februari 2022
TV:  kanalfem logo
Stream:  Discovery+