Speltips Österrike – Belgien 13/10: Gruppfinal

Axel Sjödin Publicerat: 13 oktober 2023

På fredag ställs Österrike mot favoriterna Belgien i en gruppfinal i grupp F, där även Sverige håller till.

Österrike - Belgien

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Med Sverige så gott som helt ute ur bilden så gör Österrike och Belgien upp om förstaplatsen i grupp F. Båda står i nuläget på 13 poäng var och Österrike har, med fördel av hemmaplan, chansen att skrälla och sno åt sig förstaplatsen över de klara gruppfavoriterna Belgien.

Då båda lagen redan är så gott som klara för EM kan de spela utan någon större press på fredag, och får Österrike bara med sig ett bra resultat här så har de bara lätta matcher kvar mot Azerbajdzjan och Estland kvar på spelschemat. Oavsett vilket lag som vinner kan vi iallafall konstatera att vinnaren matematiskt har säkrat sin plats i EM nästa år.

Österrike har långt ifrån något superlag, men de lyckades trots allt slå Sverige på både hemma- och bortaplan, vilket får ses som ett gott betyg för Ralf Rangnicks manskap. I andra halvlek mot Sverige senast visade de att de inte är helt ofarliga i omställningarna och de står verkligen inte utan chans mot ett Belgien som sällan har lyckats nå upp till sin fulla potential.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Lukaku har levererat för Belgiens räkning

Efter ett misslyckat VM är belgarna fast beslutna att göra bättre ifrån sig i det kommande mästerskapet. Roberto Martínez har fått tacka för sig som förbundskapten och sedan kvalet inleddes har det istället varit Domenico Tedesco som har lett Belgien till 13 poäng på fem matcher.

Förra mästerskapet sågs av många som sista chansen för Belgiens gyllene generation, men de har fortfarande gott om kvalitet i truppen och kliver in som knappa favoriter hos spelbolagen i Österrike. Romelu Lukaku verkar ha hittat målformen i både landslaget och i Roma igen, vilket vi kan se på de åtta mål han hittills mäktat med under kvalspelet. Hans form lär fortsatt vara viktig för Belgiens del framöver.

Fredagens möte kommer i övrigt att präglas mycket av skador på nyckelspelare i båda lägren. Belgien kommer att vara utan både Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois och Leandro Trossard, men det ser ännu värre ut för österrikarnas del som får klara sig utan sin storstjärna David Alaba samtidigt som Stefan Posch och Gernot Trauner också är borta i försvaret.

Alaba har haft en oerhört central roll både defensivt och i uppspelsfasen och är väldigt svår att ersätta. Mot ett klart försvagat österrikiskt försvar bör Belgien ha en klar fördel, samtidigt som de har en helt annan bredd för att kunna ersätta skadade spelare. Därmed lockar trots allt spelet på den raka tvåan här, även om det var en jämn och ganska chansfattig match mellan lagen senast i Belgien. För 2.55 gånger pengarna spelar vi på belgisk seger hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Belgien vinner
Odds: 2.55
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:45, fredag 13 oktober
TV: 
Stream:  viaplay logo