Speltips Österrike – Moldavien 15/11: Avslutar snyggt

Martin Efvergren Publicerat: 15 november 2021

Österrike har inte längre någon chans till avancemang när man tar emot gruppjumbon Moldavien i den sista omgången av VM-kvalet. Matchen spelas måndagen den 15 november 2021 med avspark kl 20.45.

Österrike – Moldavien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kvalet till VM i Qatar 2022 blev ingen lyckad historia för det österrikiska landslaget. Ambitionen var förstås att ta en av de två topplaceringarna i gruppen men den möjligheten har man nu förspillt. Med en match kvar att spela ligger man på fjärde plats, på samma poäng som Israel och med sju poäng upp till Skottland på andraplatsen. Moldavien är sist i gruppen på en poäng.

Under hösten har Österrike spelat bort sina chanser då man förlorat mot både Israel, Skottland och Danmark. Då hjälpte det föga att man vann hemmamötet mot Israel med 4-2 i fredags. Eftersom Skottland vunnit sin match som spelades före blev den matchen utan betydelse för toppstriden.

I början av september kunde man emellertid vinna det första mötet mot Moldavien på bortaplan. Man vann den matchen med 2-0 efter att ha gjort mål på tilläggstid i slutet på både första och andra halvlek.

Gruppjumbon Moldavien har haft det tufft i det här VM-kvalet men man har ändå spelat ganska jämnt mot Israel, Skottland och Österrike. I fredags föll man med 2-0 hemma mot Skottland och när lagen möttes i Skottland vann hemmalaget med 1-0. I oktober föll man med 2-1 borta mot Israel.

Mot Danmark har det dock blivit storstryk. I det första mötet förlorade man med hela 8-0 på bortaplan och hemma med 4-0. Därtill har man även förlorat mot Färöarna vilket kanske får ses som det största misslyckandet i det här VM-kvalet.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Österrike har underpresterat

Franco Fodas Österrike gjorde ett positivt intryck i sommarens EM då man lyckades ta sig vidare till en åttondelsfinal där man föll mot de blivande mästarna Italien. Det här VM-kvalet avslutas dock i moll. På pappret har man ett lag som nog är det näst bästa i den här gruppen efter Danmark och med andra ord har man underpresterat när man nu som bäst kan bli trea.

Man bjöd ändå hemmapubliken på fyra mål framåt i en svängig och underhållande match mot Israel i fredags. Frågan är nu om man kan bjuda på ett nytt målkalas när Moldavien gästar.

Österrike är hursomhelst stora favoriter hos spelbolagen. Ett rakt spel på hemmalaget ges till ett odds omkring 1.09.

Moldavien har hållit ihop det relativt bra i de flesta matcher men har också släppt in 12 mål på två matcher mot Danmark. Det är tveksamt om de kommer ha disciplinen som krävs mot ett klart bättre motstånd på bortaplan i en avslutande och egentligen betydelselös match.

Österrike är inte nöjda med vad de har presterat i det här VM-kvalet och vill nog, precis som man visade i fredags, bevisa för hemmapubliken att man kan bättre. Jag tror att man kommer se till att vinna den här matchen med ett par bollar och mitt spel blir därför Österrike -2.5 (asian handicap) till 1.88 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Österrike -2.5 (asian)
Odds: 1.88
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, måndag 15 november 2021
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: