Speltips, Österrike – Sverige 7/6

Emil Jakobsson Publicerat: 7 juni 2013

Speltips Österrike - Sverige 7/6 2013

Det är extremt viktiga poäng som står på spel när Sverige ställs mot Österrike på Ernst-Happel-Stadion på fredagskvällen. Österrike, Sverige och Irland ligger alla på åtta poäng men Sverige har en match mindre spelad än de två. 

Sverige imponerade inte direkt nu senast när man slog Makedonien med 1-0 och man såg flera brister i truppen. Bland annat hur tunt det är bakom Zlatan Ibrahimovic sett till offensiven. Däremot har man varit riktigt stabila sett till defensiven och faktiskt hållit nollan i tre raka matcher.

Österrike har som sagt samma poäng som Sverige men med en match mer spelad och är därför under större press ikväll, speciellt när de spelar på hemmaplan.  Precis som Sverige spelade de oavgjort mot Irland i sin senaste match och innan det hade man två övertygande segrar mot svagare motstånd ( Kazakstan & Färöarna).

Tips: Spela för 100 kr och få nya landslagströjan (värde 700:-) gratis. Läs mer hur det fungerar här

En sak som är gemensamt för båda lagen är deras defensiv. Sverige har som sagt hållit nollan i tre raka matcher och Österrike har släppt in två mål på de fyra senaste VM-kvalmatcherna. Detta i kombination av att Sverige kan bevaka sina positioner på bortaplan och inte behöver springa bort sig gör att vi tror på underspelet här.

Spel: Under 2,5 mål
Odds: 1,83
Bolag: ComeOn! (Nya kunder får 400% bonus)
TV:  TV4
Avspark: 20:45
Se landslaget på plats: Följ med till Irland och se VM-kvalmatchen, Nickes.com erbjuder supporterflyg, boende och matchbiljetter.

Så här ser tabellen ut i grupp C inför kvällens matcher:

Land Spelade V O F Poäng
1 Tyskland 6 5 1 0 16
2 Österrike 5 2 2 1 8
3 Sverige 4 2 2 0 8
4 Irland 5 2 2 1 8
5 Kazakstan 6 0 1 5 1
6 Färöarna 4 0 0 4 0