Speltips, Östersund – Varberg 25/7: Bäddat för målsnålt

Spelbloggare Publicerat: 24 juli 2015

Varberg är det enda laget som vunnit över Östersund i år – nu väntar det andra mötet för året mellan tvåan och femman, och mycket talar för målsnålt.

Östersund jagar häck i häl på ettan Jönköping Södra och kan återta förstaplatsen i Superettan vid händelse av en trea här samtidigt som J-Södra förlorar borta mot AFC United i en parallell match – en av fyra från Superettan som startar 16:00. Första fokus är dock på att hålla avståndet till konkurrenterna under för att inte tappa sin direktbiljett till Allsvenskan – just nu skiljer sex pinnar ner till trean Sirius och ytterligare en till död mark.

En av de nämnda konkurrenterna som jagar underifrån, det är just Varberg. De står på 28 pinnar och har således sju upp till Östersund, men sannolikt är fokuset främst på tredjeplatsen – skulle det bli bättre än så får det räknas som en bonus. Det är oerhört jämnt i kampen om den åtråvärda kvalplatsen och alla lagen på den övre tabellhalvan, topp åtta, ska ha en rimlig möjlighet att kunna plocka den.

Tillbaka i värdens trupp kommer Emir Smajic och Tomas Peciar som båda varit borta en längre tid med skador. Däremot har man förlorat den betydande mittfältspjäsen Seon-Min Moon som skrivit på för Djurgården. Gästerna saknar mittfältaren Robin Tranberg, avstängd efter att ha åkt på sitt tredje gula kort senast.

Värde i underspelet

Oddssättarna täcker 1×2-marknaden väl när de ställer ut Östersund som så pass stora favoriter, trots att Varberg vann det omvända mötet med ett mål mot noll. Det mesta talar dock för målsnålt – och här erbjuds vi riktigt fina siffror för underspelen.

Östersund ska föra matchen och väntas, som nämnt, vinna. Varbergs har haft en tydlig strategi i sina matcher i allmänhet och i synnerhet på bortaplan – och det är att täppa till i defensiven. Försvarslinjen är extremt stabil och minst mål har släppts in i hela serien, ynka 10 stycken på 16 matcher. Offensiven har fått ta lite av smällen för detta och minst mål har gjorts av lagen över bottenfemman, 17 stycken.

Det visades i förra månadens möte mellan dessa; Varberg är svåra att få hål på. Nu lär bortalaget komma med siktet på en pinne – ja, man kommer sannolikt sjunka långt ner i sina positioner och tillåta ÖFK rulla boll.

Nio av Östersunds och 13 av Varbergs 16 matcher har klivit under 2,5 mål och det tror vi att det fortsätter på samma spår här. Underspelet synas till smakrika 1,91x hos vår favoritbookie William Hill. Finner värde minst tio punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 25/7
TV:    (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo tv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Östersund 1,60 williamhill logo
Oavgjort 3,95 betsson logo
Varberg 6,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 1,91 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: