Speltips, Ottawa Senators – Toronto Maple Leafs 13/10: Äntligen NHL-premiär!

Simon Pålsson Publicerat: 12 oktober 2016

Det blir ett helkanadensiskt möte i NHL-premiären säsongen 2016/2017, när Ottawa Senators får besök av Toronto Maple Leafs. Precis som vanligt är det inte helt lätt att veta var man har lagen inför en premiär.

Som vi har väntat.

Efter ett flera månader långt sommaruppehåll är det så äntligen dags för NHL-premiären 2016/2017. Den här säsongen går den allra första matchen av stapeln i kanadensiska Ottawa, där hemmalaget Senators får besök av Toronto Maple Leafs i ett helkanadensiskt möte.

I det här skedet av säsongen är det alltid vanskligt att veta var man har de båda lagen. Visst, det finns ett par parametrar att väga in och ta i beaktande. Exempelvis formen på försäsongen, den historiska aspekten mellan lagen och skadeläget i de båda trupperna. Likväl är det relevant att studera truppernas styrka, för att på den vägen försöka förtydliga det rådande styrkeförhållandet inför matchen.

En lite trevande inledning att vänta

Om vi väger in alla de här sakerna känns hemmalaget som favoriter här. Hemmaplansfördelen är inte heller någonting att glömma här. Ottawa Senators trivs också mot just Toronto Maple Leafs, med totalt sex rak vinster i bagaget. Då räknar vi med två försäsongssegrar inför den här säsongen, något som rent psykologiskt kan ha en viss effekt.

Clarke McArthur får vänta med sin säsongsdebut för Ottawa Senators på grund av en hjärnskakning, samtidigt som Mark Stone är osäker till spel i premiären. För gästernas del är Josh Leivo och Stephan Robidas inte tillgängliga, med ytterligare en rad spelare osäkra till sin egen medverkan på grund av diverse skavanker. Tyler Bozak och målvakten Frederik Andersen är två av dessa.

Försäsongen har varit lite upp och ner för båda lagen, precis som den brukar vara för egentligen alla lag. Detta är inte så konstigt då det snurras betänkligt på spelarna, inte minst inför den här säsongen då många varit iväg och lirat World Cup nyligen. Offensivt sett har inget av lagen imponerat – åtminstone inte målmässigt – än. Det tar vi fasta på.

I premiären får vi sällan se målfester, vilket känns naturligt då spelet ännu inte satt sig. Trots att det här är två offensivt starka lag – både sett till truppsammansättning och förra säsongens resultat – tror vi på en lite mer trevande premiär. Därför spelar vi under 5,5 mål till 1,95 gånger pengarna hos Bwin (250 kronor bonus).

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, torsdag 13/10
TV:   viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: