Speltips, U19: Sverige – Litauen 26/3: Bronsgenerationen mot nya höjder

Spelbloggare Publicerat: 26 mars 2015

Speltips/rek och oddsDet svenska U19-landslaget inleder EM-kvalet med match mot gruppens väntade slagpåse Litauen, där vi litar fullt ut på bronsgenerationen.

Detta är alltså samma generation som plockade bronsmedaljen i U17-VM 2013. Lovorden sköljde över det talangfulla laget och nu återstår det att se om de kan hålla nivån uppe till sommarens europeiska mästerskap, men första steget är att avancera förbi gruppspelet – något de bör ha en toppmöjlighet att göra.

Förbundskapten Claes Eriksson har hämtat in följande manskap:

Erlandsson, Mohlin, J. Andersson, Bengtsson, Dagerstål, J. Ramhorn, S. Ramhorn, Sundberg, Wahlqvist, E. Andersson, Citaku, Halvadzic, Salétros, Nordin, Rakip, Berish, Krasniqi, Strandberg.

IFK-anfallaren Gustav Engvall var – självfallet – uttagen, men åkte på en skada under samlingens första träning. Istället har Shkelqim Krasniqi kallats in och det får ses som ett minus av den större modellen, även om Sverige bör klara sig helt okej även utan Engvall. Finns god bredd och kvalité.

Flera av spelarna i truppen är uppe och nosar, eller har till och med startplatser i Allsvenskan. Finns dessutom tre utlandsproffs i Tim Erlandsson (Nottingham Forrest), Carlos Strandberg (CSKA Moskva) samt Valmir Berisha (Panathinaikos). Den sistnämnda har stått i rampljuset inför matchen och även om hans karriär inte pekat spikrakt uppåt, har han en enorm potential och att han tror på sig själv och sina kamrater råder det ingen tvekan om.

– Vi har ett jättebra lag med mycket rutin, så vinst och avancemang till slutspelet är målet för oss, säger han till svenskfotboll.se.

Redbet sticker ut hakan

Litauen har jag mindre bra koll på, men spelartruppen de har med är helt anonym och enligt rapporter brukar de ligga lågt i positionerna – och mot en storfavorit i Sverige kommer allt handla om att hålla försvaret tätt och kontra effektivt.

1,33-6,00-10,00 står 1×2-oddsen i och den marknaden undviks. För favoriterna är det inte ovanligt spelet att spelet hackar i den första matchen och 1,33x räcker inte på långa vägar för den raka ettan.

Hittade till ingenting av intresse på de ”vanliga” marknaderna, men jag tycker att Redbet är ute på lite tunn på annat håll. Litauen vet själva att det ska till en superskräll för de ska kunna skrälla in en pinne, eller tre för den delen.

Då de redan brukar sjunka ner långt i banan, lär de nästan vara i famnen på den egna målvakten här mot ett stjärnspäckat Sverige, som stärks extra av att spela matchen på Nya Parken. Spelbolagens samlade värdering för att kombinationsspelet Sverige vinner och håller nollan ska sitta är 41% – Redbet sticker ut med ett odds på 2,24x för det, vilket motsvarar en sannolikhet på 45~ procent. Synas med glädje.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sverige 1,33 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 6,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Litauen 10,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,48 redbet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 1,60 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Kombinationsspelet: Sverige vinner och & håller nollan
Odds: 2,24 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik bonus: 1 200 kr – ANGE BONUSKOD: SBLOGG)
Spelstopp: Torsdag 18:00, 26/3
TV:  Visas tyvärr inte på svensk TV. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson